We zijn een weekje verder

We zijn een weekje verderIk heb deze morgen enkele filmpjes gemaakt, zodat je kan zien hoe de koi zich nu gedraagt.

Het was toch een heel zorgenkind deze week. De bakken zijn nieuw en nog niet gerijpt, wat natuurlijk voor bange momenten zorgt. Het allerbelangrijkste was de ammoniak op pijl te houden, zodat deze niet gevaarlijk hoog werd. Met Amquel, een amerikaans produkt, lukte ons dit perfect. De koi werden allen op 6% zout geplaatst. Eén bak is op dit moment perfect in orde, een andere bak is voor 80% in orde, en de mama's van Momotaro voor mijn gevoel slechts voor 55% in orde. Dit is wel eigen aan de Momotaro koi. Het zijn de altijd de moeilijkste koi om te houden en altijd zorgenkindjes. Ze beginnen nu eindelijk rustig rond te zwemmen en hebben een kleine moeite gedaan om te eten, terwijl de rest al goed eet. Ik wijt de gevoeligheid van de momo's aan het zuurstofrijke water door de bakki showers van Momotaro....

Ik heb enkele filmpjes gemaakt zodat u mee kan genieten van de koi op dit ogenblik. De films werden deze morgen gemaakt.

bak 1
bak 3
bak 2
bak 2

De bijgevoegde foto is van een klant van mij, die bij de aanvang van mijn koi interesses, 3 mooie koi had aangekocht, en hiervan een schilderij heeft laten maken. Ik kwam nu de foto toevallig even tegen, en wil jullie deze niet onthouden. Je ziet op het schilderij een prachtige ginrin Oshiba Shigure van ± 65 cm, een midori van ± 60 cm en als laatste een tancho uit de stal van Momotaro.

Reacties

5 reacties tot nog toe

Luc,

Ik heb geen problemen ondervonden met de tosai, ik belucht het filter goed en heb een kleine luchtschijf van 10cm in de bak hangen en geen problemen ondervonden met de koi en ze komen zelf al zeuren om eten, zodra ik in de ruimte ben.

Gr,
Patrick

Patrick (Interkoi Veenendaal) on 09/11/2007 11:54

Hoi Patrick, ik heb geen problemen met de tosai, dat freet ondertussen de oren van mijn hoofd. Het zijn de jumbo nisai die nog niet goed aangepast zijn, maar het komt wel hoor....

luc on 09/11/2007 13:55

Hoi Luc

Het gaat zeker goed komen het verschil met gisteren en een week geleden is al zeer goed.
Rini en jij hebben het goed voor elkaar.
En zeker met de SHOWERS die ik je gisteren heb mogen leveren als die de aankomende week erop geplaatst worden komt het zeker goed.

Gr Willem

willem Interkoi veldhoven on 09/11/2007 14:59

Hai Luc,
We zijn nu een paar dagen verder en ik ben er zeker van dat het allemaal goedkomt. Met al die betrokkenheid van jullie (Jij en Rini) moet dat wel!
mvg
Ton

Ton Janssens on 11/11/2007 11:44

Hallo Luc,

Leuke foto van het special painting schilderij.
De Orchiba, Midori en de Tancho waren mijn eerste aankopen bij Interkoi Arendonk.
Ze doen het prima in de vijver en zijn al flink gegroeid.

Groeten, Wilfred.

Wilfred on 11/11/2007 20:44