We zijn er....

We zijn er....Het was een lange reis, vlot verlopen, maar het kruipt toch niet in je schoenen.

Om 12.30 uur zijn we (Rini, Ben en ik) vanuit Hilvarenbeek vertrokken richting Schiphol, waar we rond 2 uur opgewacht werden aan het meeting point door Ton, Stephan en Joyce. Het was voor hen de eerste grote reis, dus spannend was het zeker.

Eerst moest er een band gerepareerd worden van het vliegtuig, want die was stuk, en zorgde voor bijna een uur vertraging. De reis is voorspoedig verlopen, maar we kwamen pas om 14.00 uur in Tokio aan en hadden nog een 6-tal uur met de auto voor de boeg. Doordat we zoveel vertraging hadden, zaten we in Tokio en de file, en het was reeds donker toen we bij Minuma aankwamen. Minuma woont boven Tokio, een 250 km van Niiagata waar we nog naartoe moesten.

Hij had geen verlichting in zijn binnenbakken, dus had hij de ginrin goshiki die ik van hem gekocht had in een buitenbak gezet, waar we bij een profesorische verlichting van 1 lamp wat foto's konden maken, die helaas niet getuigen van grote kwaliteit. Het zij zo, er was niets aan te doen.

De koi die er als een ginrin kohaku uitziet, is wel degelijk een goshiki ginrin, en zelfs van behoorlijke kwaliteit, zelfs zo goed dat Minuma vroeg dat hij hem volgend jaar in februari mocht inzetten in de All Japan Show klasse 50 bu (hij was ondertussen 48 cm geworden). Hier hebben wij dankbaar gebruik van gemaakt, en deze ginrin goshiki komt dus nog niet naar huis. De andere is reeds verkocht, dus die komt wel naar Arendonk, maar in het gezelschap van een door hem geselecteerde donkere ginrin goshiki met goed beni. Dit op mijn verzoek.

De filmpjes tonen de koi iets beter, maar natuurlijk veel te donker. Neem me dit dus niet kwalijk. De gg36 was 12 cm gegroeid (van 36 naar 48 cm) en de andere is van 40 cm naar 51 cm gegaan. Body was goed toegenomen en ik hou wel van dit soort koi.

Ginrin Goshiki gg36
Ginrin Goshiki gg40

In het donker en in de motregen zijn we verder gereden naar Niiagata, waar we aankwamen om 21.30 uur. Hotel opgezocht, gaan eten en nog wat gezellig gebabbeld, en nu nog wat op de site zetten, dan ga ik douchen, uitpakken en slapen. Ondertussen is het 1.00 uur s'nachts, en ik moet er om 7 uur terug uit. Morgen wordt het een spannende dag....Yamamatsu, Dainishi, Torazo, Seikigucho en misschien Marudo.

Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Als ik misschien even de spits mag afbijten? Ook al had ik er kunnen bij zijn, te oordelen naar jullie afgepeigerde aangezichten, vraag ik mij af hoe ik er daar nu zou bij lopen en zou ik serieus compassie met jullie moeten hebben. Al verdienen jullie dat niet, gegeven het fijne gezelschap en het vele moois dat jullie de komende dagen live onder ogen zullen krijgen.
Maak er met z'n allen nog een gezellige en vruchtbare trip van, zou ik zeggen.

Tot koi,
Martin

Martin on 11/11/2009 21:04

Veel succes morgen , meteen een paar kleppers van formaat .
Geen tijd voor jetleg, maar de beuk erin .
Hopelijk lukt het om een paar tosai te kiezen .

Marcel on 11/11/2009 23:25

En meer foto's van deze mooie trip op www.almere.interkoi.eu. Ik zal er voor zorgen dat ook Luc wat meer op de foto komt :-)

Ton on 11/11/2009 23:54

stephan en joyce
Heel leuk om het eerste verhaal te lezen van jullie trip en de foto's te zien
na een lange reis,
de eerste kwekerij al bezocht,we reizen belangstellend mee via de computer
veel plezier verder en de groeten aan je mede reisgenoten.

marian en cees on 12/11/2009 00:10

Mooi! veilig overgekomen dus en de eerste kweker al gehad!

Ik ga gauw naar het volgende nieuwsitem, dat is net on line gekomen...

Groet!

Noëlle on 12/11/2009 15:45

hier even een kort berichtje vanuit Japan. pap, mam bedankt voor jullie berichtje. het is hier echt genieten. we vertrekken morgen naar het zuiden richting de ZNA show.

tot snel

stephan on 13/11/2009 10:47

Lieve thuisblijvers, het is hier werkelijk fantastisch. Bedankt voor het bericht pap en mam. Leuk dat jullie het via deze site kunnen volgen.

joyce on 13/11/2009 10:50