website geupdate

website geupdatePfff, het was een heel werkje deze week om de volledige site te updaten, de mails te beantwoorden en de communicatie met Japan open te houden.

Geloof me, het is een hele klus, en ik ben er dan nog vrij goed en snel mee, geloof dat maar. Alle koi moeten één voor één gefotografeerd en gefilmd worden. Gelukkig had ik Ben om mij te helpen. Ik maak van iedere koi een 4-tal foto's. Daar moet ik dan de beste foto uit zoeken, aanpassen en lichtjes bewerken om de koi er zo voordelig mogelijk op te laten staan. Dit zijn kleine puntjes, maar ik zeg altijd, de foto moet zo goed mogelijk zijn, en een filmpje kan niet liegen. De puntjes die ik gewoonlijk aanpas op de foto, zijn de spots in het water die ik weghaal, wat donkerder of lichter maken, de juiste hoek instellen voor de ligging van de koi, en als ik het goedgekeurd heb wordt deze in het systeem gestoken.

Wat wil dat zeggen. De koi wordt in een database geconfigureerd met foto en zoveel mogelijk informatie. De koi krijgt dan automatisch een nummer die gebaseerd is op de aankomst van de koi. Als het nummer 1003036 is, wil dit zeggen dat de koi aangekomen is in het jaar 2010 (10) de derde maand (03) en het is de 36ste koi (036). Zo is er altijd duidelijkheid. Dan wordt de foto geexporteerd naar de website, waar nog wat aanvullende informatie kan bijgevuld worden, en de koi is online.

Dit heeft toch een aantal volle dagen in beslag genomen, terwijl de andere taken ook moeten uitgevoerd worden. Bijna alle koi staan er nu op, terwijl ik er nog altijd een aantal in reserver houd voor eventuele verrassingen. De aangekomen koi doen het geweldig goed zoals je kan zien op de bijhorende filmpjes.

vijver 7
vijver 6

De bijgevoegde foto, is een foto van de koi die naar onze groeivijver zijn gegaan.

Reacties

2 reacties tot nog toe

Nou Luc, het zier er heel goed uit! Ik denk dat je een voorbeeld bent en kunt zijn voor veel anders sites.

Ik vind het sowieso een heerlijke site om doorheen te bladeren, vissen te kijken, foto's te vergroten, dan weer kijken of er al reacties zijn in het nieuws, of nog beter, een nieuw nieuwsitem.

Je hebt alle eer van je werk!

Noëlle on 02/04/2010 18:31

Ik kan mij alleen maar aansluiten bij de visie van Noëlle. Sterker nog, de site (van een koidealer) die beter doet, moet ik echt nog voor het eerst tegenkomen; maar ik vrees dat dit niet snel zal gebeuren.
Op mijn laptop staat Luc's site dag in dag uit open, omdat er altijd wel iets nieuws op te beleven valt en dit de spannig erin houdt. Ik kan er haast niet meer zonder, de kik van het onbekende of het onverwachte dat telkens weer ingevuld wordt, weet je wel, daar kan ik echt van genieten. Samen met de mogelijkheid tot Reacties, die naar mijn aanvoelen een soort clubgevoel creëeren dat je nergens anders tegenkomt, en uiteraard de hoge kwaliteit van de aangeboden koi, is het die dynamische aanpak wat Interkoi volgens mij zo uniek maakt. Maar pet af voor de vele niet aflatende inspanningen die hierachter schuil gaan, en zonder dewelke wij met z'n allen er niet zo van zouden kunnen genieten.

Om het met de woorden van Jack te zeggen: goed bezig Luc. En daar zou ik nog aan willen toevoegen: doe zo voort Luc (zo lang het in uw mogelijkheden ligt).

Martin on 02/04/2010 22:56