Weer een zware week voor de boeg.

Weer een zware week voor de boeg.Na een zware japanreis staat me weer en zware week te wachten.

De koi moeten opgehaald worden in Schiphol aanstaande woensdag. In totaal komen er nog eens 28 koi aan, waarvan de meesten 60 cm zijn, en dat wordt weer een heel gezeul.

Ik ben volop een vijver aan het voorbereiden waar ik deze kan opvangen. Ditmaal ben ik een verwarmde buitenvijver aan het voorbereiden, zodat de binnenvijvers niet gestoord worden.

De grote jumbo koi doen het ondertussen goed, zoals je kan zien op dit filmpje van 6.40 min.. De klanten die hier een koi hebben bijzwemmen kunnen even controleren of ze nog in deze vijver zit. Ditmaal is het niet overheersend go sanke, en dat is voor mij toch even wennen.

Polleke moet op 6 min. maar even kijken, dan kan hij weer eens even achterover leunen en gelukzalig genieten. Zoals je kan zien is de eetlust naar behoren en lijkt het een gezellig onderonsje tussen go sanke en non go sanke. Als je de tijd hebt moet je eens even letten op de kohaku van Takigawa. Niet geforceerd, niet opgefokt met kleurvoer, maar let eens op de kwaliteiten van deze vissen. Ik begrijp niet goed dat hier niet meer naar gevraagd wordt. Is het dan toch de naam van de kweker die het hem doet ?

Er was weinig animo gisteren, wat vermoedelijk te wijten zal zijn aan het verlengd weekend. Ik heb dan ook maar de tijd genomen om een groot aantal nisai te verplaatsen, die hun vijver moeten afgeven voor de nieuwelingen.

Ik heb deze per 3 gebowld en even foto's en filmpjes van gemaakt. Ik zal deze in de loop van de volgende dagen even tonen. Het zijn mooi samengestelde trio's die je eventueel als set kan kopen. Voor beginnende koiliefhebbers met een nieuwe vijver een unieke gelegenheid om goede nisai van 50-55 cm aan te kopen.

Wie interesse heeft in trio 1 moet me maar even contacteren. Het is een samenstelling van een Momotaro sanke, een Taniguchi kohaku en een Marudo sanke, allen nisai en allen boven de 50 cm.

De sanke van Momotaro is zeker een koi die een eind over de 80 kan komen, terwijl de Taniguchi kohaku en de sanke ook geschikt zijn voor 70-75 cm. Je mag ook een bod uitbrengen op dit trio, maar laat het een verstandig bod zijn, anders ga ik niet antwoorden.

Bovendien toch even vermelden dat dit koi zijn die ik als tosai verleden jaar heb aangekocht, en die ik zelf naar dit formaat heb laten doorgroeien. Extra voordeel is dat ze al een winter hebben meegemaakt, wat volgens mijn bescheiden mening zeker als een pluspunt kan beschouwd worden. Ik heb het reeds meermaals gezegd, het is beter dat de koi een jaar Europa erop hebben zitten, maar dit is commercieel niet haalbaar.

Als laatste heb ik samen met Mark nog even de Sekiguchi bekeken om te zien of ze de quarantaine tot hiertoe goed hebben doorstaan. Allen aangename tosai die ik binnenkort afzonderlijk zal filmen en fotograferen om een beter overzicht te krijgen. Je kan over Sekiguchi zeggen wat je wil, maar ze hebben mooie showa....

Hier hebben Matthijs en Polleke (en ik was er ook bij) vooral patroontechnisch geselecteerd. Je kan zien dat er veel stappenpatronen en maruten bijzitten, speelse patronen bij speelse showa. Tja, het is het jaar van de showa ditmaal. Verleden jaar was het het jaar van de kohaku, dit jaar van de sanke en vooral de showa.
Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Ooo ja dat is genieten om te zien hoe de jumbo-koi te zien eten .En nu heb ik toch wat kunnen opvangen want 2 dagen nek/hoofdpijn is niet prettig maar als je dit dan weer ziet dat brengt toch weer wat licht in de zaak ,thanks Luc .En ja die kohaku van takigawa zijn zeer mooi met ook weer goede huidkwaliteit .Ik wil ze weeral kopen haha (maar de vijver groeit niet mee he :( ) .grtjs

paul on 20/04/2014 07:46

Nog eentje vergeten te laten zien. Mijn absolute favoriete showa van Dainichi die serieus positief ontwikkeld. Let je nu nog op dat hi vlekje ? Ik zie het niet meer hoor...

luc on 20/04/2014 08:05

Mooie filmpjes weer... Ookal heb je geen idee hoe groot die jumbo's zijn zo op een filmpje.. Ze zijn echt indrukwekkend!

Ook mooi om de sekiguchi terug te zien... Heerlijke showa en wat zijn ze vitaal en fit!

Matthijs on 20/04/2014 08:08

Ik moet toegeven dat ik toch benieuwd ben naar de prijs voor dat trio... :)

Jeroen on 20/04/2014 12:25