When a dream comes true

When a dream comes true

Als je gans je leven naar het momentum zoekt dat Ben vandaag heeft meegemaakt, dan is het inderdaad When a dream come true.

Zij het niet uit de tategoibakken, toch wel uit de betere tosai van de gangbare bloedlijnen, en wel van onze favorieten, namelijk Mako en Momoko en Shiro.

We kunnen een aantal koi scheppen en zeggen: dit zijn nu de High Quality koi van deze bloedlijnen en ze te koop aanbieden. Fout...wij hebben uren nodig om uit bijna 1000 tosai, 28 koi te selecteren die voldoen aan onze interkoi normen. Het is niet de kunst om even naar Japan te komen en een aantal koi te kiezen, neen, het is juist de kunst om uit goede koi, de beste tosai te halen. De resultaten die we tot nogtoe behaald hebben zijn tot hiertoe voldoende geweest, maar kunnen nog steeds verbeteren.

Hoe selecteren wij onze tosai:

Allereerst wordt er gekeken naar de betere body's tussen de krioelende koilijfjes. Daarna wordt direct gekeken naar de uitstraling van de huidkwaliteit of deze fris is of zuiver. Heel belangrijk is dan we niet de eendagsvliegen kiezen. Wij kiezen niet de koi met de felle kleuren die nu erg mooi zijn, maar juist de koi die wat zachter van kleur zijn en in de toekomst kunnen verbeteren en langzaam naar hun top zullen gaan over de jaren. In het geval van kohaku kijken we vooral naar het zachtere evenwichtige en egale beni, waar het kiwa en sashi naar behoren moet voldoen. Bij showa en sanke is uiteraard het onderhuids opkomen van het sumi een zeer belangrijke faktor. Ook het opkomen van een enkele spot sumi, kan al heel duidelijk laten zien, wat het sumi in de toekomst zou kunnen worden. En last but not least is dat de koi die we willen selecteren voldoet aan alle normen die een koi af maken: de vinnen moeten in orde zijn, de ogen moeten goed staan en de koi mag absoluut geen kleine afwijking geven in de body. Iedere kleine afwijking kan leiden tot een teleurstelling. Ik persoonlijk heb al veel mensen naar koi zien kijken en ze selecteren, maar ik heb slechts weinigen gezien die de juiste koi op het juiste moment naar boven kunnen halen, zodat ik kan vervallen in ooh's en aahs's, en waarom heb ik dit nu niet gezien.

28 koi van deze selectie zullen nu naar Arendonk komen, en wij maken ons sterk dat deze koi goed zullen ontwikkelen. Het zullen geen superkoi worden, want dat is niet mogelijk uit een selectie zoals deze, maar ze zullen heel veel duurdere koi kunnen verslaan in de toekomst. Wel heb ik Daisuke 3 koi laten kiezen die als "kashira" kunnen bestempeld worden, een kohaku, een sanke en een showa. Ik was blij dat Daisuke deze showa ook koos, want persoonlijk deed me deze veel denken aan de babychampion anno 2007..

Hierna zijn we met Daisuke naar de showtent gereden waar de koi in een bowl klaarstonden. Hier ga ik weinig of niets over zeggen, want hier komen we superlatieven te kort. Ik zal ze even in totaliteit beoordelen: adembenemend, en de rest vul je zelf maar in. Ik geef je wel de goede raad om een zonnebril op te zetten, anders gaan je ogen pijn doen van al dat moois. Ik ben trots om dit aan jullie te kunnen laten zien. De ontvangst, het eten, de sfeer, de presentatie kent zijn weerga niet, en er zijn weinig kwekers die zoveel respect opbrengen voor hun klanten. Je bent geen nummer die koi gekocht heeft, neen, je bent een mens. We hebben vandaag nog de discussie gehad waarom Momotaro koi zo interessant zijn, en we kwamen tot een heel interessante conclusie, en die werd gedeeld door veel mensen. De meeste kwekers selecteren hun koi zo streng dat alle hele goede koi onder hun controle zijn. Momotaro durft bij een beetje twijfel of wanneer hij goed gezind is, al eens een koi van hoge kwaliteit tussen de mindere goden zetten. Hij gunt het aan de mensen om dat lot uit de loterij ook eens te winnen.

Na de show eindelijk wat rust en onstspanning. Dat heeft ons even goed gedaan, terwijl ik al wel enkele uren op mijn computer zit om jullie hetzelfde dankbare gevoel te kunnen geven.

Genieten is de boodschap, en niet alleen genieten, maar wel met volle teugen genieten...

Momotaro koishow 2009

Momotaro koishow 2009

Momotaro koishow 2009

Momotaro koishow 2009

Momotaro koishow 2009

Momotaro koishow 2009

Momotaro koishow 2009

" target="_blank" rel="noopener">Momotaro koishow 2009

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml