Wie durft het aan.

Wie durft het aan.Af en toe gebeurd het dat koi tijdens het transport een beschadiging oplopen. De kunst is dan om toch nog het beste proberen te maken van de koi.

In dit geval gaat het over een kohaku van Taniguchi die ik aankocht als tosai, en niet van de goedkoopste.

Gewoonlijk zijn het de kenners die dit spotten, en dan krijg ik gewoonlijk onmiddellijk reactie met een verkoop als gevolg.

Hier zie je een filmpje bij aankoop en ze was 43 cm groot op dat moment wat bijzonder groot is bij een tosai.

Nu weet ik uit ervaring dat de kohaku en sanke van Taniguchi bijzonder groot kunnen worden, en dat is niet zomaar eventjes uit mijn vinger gezogen, dat is kennis van de betere Taniguchi koi.

Op 31 oktober kreeg ik echter dit filmpje toegestuurd vanuit Japan, en ik was er niet echt gelukkig mee.

De vin is helemaal doorgescheurd en iedereen kan de beschadiging zien aan de zijkant van de koi. Geen plezierig moment en de koper die zijn verwachtingen had gesteld in deze kohaku was natuurlijk niet gelukkig met de ontwikkeling.

Normaal kan ik niet verantwoordelijk gesteld worden voor hoe een koi ontwikkelt, maar toch werd overeengekomen om de kohaku te annuleren, en zo komt deze terug onder mijn vleugels. Niet dat ik het heel erg vind, want ik blijf dit een goede kohaku vinden.

Ik zal je eventjes laten zien hoe ze er nu uitziet. Na aankomst werd ze onmiddellijk goed verzorgd en ik mag zeggen dat de vooruitgang meer dan bevredigend is.

Ik maak me sterk dat de vin zeker zal dichtgroeien, en de vraag of ze nieuwe schubben zal aanmaken is nog een open vraag, maar alles ziet er goed genezen en gezond uit.

Ik weet zeker dat dit nog een voorbeeldige jumbo koi kan worden die 85 cm in haar potentieel heeft. De body ervan is bijzonder geschikt met een frame dat veel gewicht kan dragen, de sterkte spat er vanaf.

Ze is nu 60 cm, zal uiteraard niet 100% evolueren bij mij, maar als er iemand is die toch en zwak heeft voor deze sandan kohaku zou dit een buitenkans kunnen zijn om aan te kopen.

Krijg je deze nog helemaal in orde dan zal je verschieten van het resultaat. Wordt ze niet verkocht dan is het nog geen ramp, maar het is altijd beter om de koi een eigen thuis te geven, dat bevordert de ontwikkeling.

Wie eventueel interesse heeft kan me contacteren, en ik zal je dan een voorstel doen waarvan ik denk dat het een haalbare kaart is.

Vergeet ook niet je Probites bestellen voor de zomer…Reacties