Wij dachten alles gezien te hebben.

Wij dachten alles gezien te hebben.Maar niets was minder waar. Goed weer, stralende zon, vriendelijke mensen, mooie koi, het begin was gemaakt.

Het was een hele ervaring voor de mensen uit onze groep die voor de eerste keer in Japan kwamen. Zij moeten dit echter zelf maar eens vertellen.

Aanvankelijk kon ik niets gekocht krijgen. De prijzen waren te hoog, of de koi voldeden niet aan onze verwachtingen. Plotseling was het dan zover. De eerste aankoop was een maruten kohaku van 56 cm, tevens de kleinste van al onze volgende aankopen, 9 in totaal, waarvan 2 tancho, 4 kohaku, 2 showa en 1 sanke. Als je dan bedenkt dat ze allemaal van de beste oyakoi zijn, 16 maanden, en dat ik van Daisuke heb afgedwongen dat deze koi een jaar in de mudpond mogen blijven, dan weet ik wel hoe ze er binnen een jaar uit zullen zien. Ik ben er bijna zeker van dat er enkele dik boven de 65 cm, zoniet 70 cm zullen zijn.

Onze hoop was vooral gevestigd op de showa's, onze stockpaardjes. Vooraf hadden we er 2 geselecteerd die we absoluut moesten hebben, maar waarvan we wisten dat dit niet zou gaan lukken. Het was spannend, en we hebben tijdens het bieden dikwijls op onze tanden moeten bijten om het bordje omhoog te houden. Bijna was ik ten einde raad, want de bedragen begonnen de spuigaten uit te lopen. Het lot besliste echter anders, en het was alsof nummer 21 weer eens mijn geluksnummer was. (dit was de nummer van mijn biedstokje). Het moment dat ik besloot te gaan stoppen, viel mijn tegenstander stil, en heb ik beide showa's in mijn verzameling kunnen toevoegen. Ben was door het dolle heen, en dat heb ik de rest van de dag geweten, want zijn mond heeft niet stilgestaan. Bovendien bleek dat na een gesprek van Maeda San en Ben, de gekochte showa voldeed aan de beoordeling van Ben. Dit was de enigste showa die de body van een sanke had, waarvoor de nieuwe bloedlijn (Mako) bedoeld was. Beide showa's hebben de potentie om groot te worden, en dit werd bevestigt door Maeda San.

Toen de veiling van de nisai voorbij was, begon de veiling van de tosai. We hebben hier 4 stuks van kunnen aanschaffen. 4 Kohaku, waarvan 3 ginrin. Een van de ginrin is een topperke in wording. We hebben in totaal dus nu 32 tosai die we mee naar Arendonk brengen.

Onze inspiratie is op, onze portemonnee is leeg, we hebben veel slaap tekort, maar ik moet nog 1 verhaal kwijt. Ik heb de 42 showa van verleden jaar niet kunnen fotograferen of filmen, wegens te hectisch. Niet van mijn kant, want ik heb alles uit de kast gehaald om ze toch nog te bowlen, maar Maeda San zei definitief NEE, en zijn wil is helaas wet, dat kan ik je garanderen. Ik hoop dat je hiervoor begrip kan opbrengen.

film-01
film-02
film-03
film-04
film-05
film-06
film-07


film-12
film-13
film-14
film-15
film-16
film-17
film-18
film-19
film-20
film-21
film-22
film-23
film-24
film-25
film-26
film-27
film-28
film-29
film-30

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Luc,gefeliciteerd!
Zeer knap ingekocht kunnen we wel stellen.
En dat plaatje of filmpje van de 42 showa,komt wel weer een keer.
Zou zeggen geniet er nog maar even van!

Gr.Jack

jack on 18/11/2009 16:40

Na het bekijken van alle filmpjes,
ze lijken het niet allemaal te doen,dat terzijde,conclusie:
Luc,je hebt je eigen overtroffen!!!
De Showa's,en jouw best gekochte Sanke ooit,de tancho's,kohaku's,
gewoon meer dan voortreffelijk.
Bij de tosai kohaku's,dan die uit de kluiten gewassen,zonder ginrin,wat een toppertje!
Ik moet aankomend jaar verbouwen,het woonhuis wel te verstaan.......
ga toch meer denken dat het de vijver word.
Die Rini kan wel met stokkies eten trouwens,doet hij thuis ook zo te zien.

Gr.Jack

jack on 18/11/2009 17:00

Dag Luc,

We zijn de prijzenkast al aan het maken.:-)

Groetjes en goede vlucht aan iedereen
Frans en Ans

Frans en Ans on 18/11/2009 18:33

Hallo Luc, het is bijna een (zeer prettige) dagtaak om alle informatie goed te bekijken, geweldig. En de veling is wel heel bijzonder de aangekochte koi zien er veelbelovend uit. Het kan niet snel geoeg 12 december zijn.
Nog een hele goede reis terug ook voor de medereizigers

Geerard on 18/11/2009 19:48

stephan en joyce en alle reisgenoten,
we hebben genoten van de verslagen en de foto's prachtige koy's,
en wensen jullie een goede reis terug naar de benelux landen.
groeten Cees en Marian

cees en marian on 18/11/2009 21:56

Moe maar voldaan van al die dagen (avonden/nachten) jullie wedervaren te hebben gevolgd en zoveel indrukwekkende plaatjes en filmpjes te hebben bekeken, waaronder enkele van mijn aanwinsten 2009, ga ik nu ook met een goed gevoel slapen.

Aan het hele gezelschap nog een goeie terugreis gewenst en een behouden thuiskomst.

See you all soon in Arendonk!

Martin on 19/11/2009 01:11

Stephan en Joyce,betekent het dat de foto waarin jullie achter de blauwe bowl staan inhoud dat die kohaku van jullie is.Hoop het wel voor jullie want ik vind hem prachtig.Veel geluk nog.

marco on 19/11/2009 21:05

Luc, volgens mij ben je een afstammeling van een ijsbeer,al die japanners met een dikke jas en daar sta je weer in een hemdje

johan on 19/11/2009 22:22

Hoi Marco,

klopt helemaal. was in eerste instantie niet de bedoeling een koi aan te kopen en alleen onze eerste aankoop (december 2008) te gaan bekijken. maar het bloed kruipt...

we zijn in ieder geval weer enorm trots op deze kohaku van de veiling. 16 maanden oud en al 56 cm en een dochter van Bentley.

bedankt voor je reactie.

stephan on 20/11/2009 09:20

@Johan: hier heb ik me eigenlijk om kromgelachen. Ik heb de foto's ook eens goed bekeken, en ik schoot onmiddellijk in de lach. Je hebt nog gelijk ook. Neen, ik heb bijna nooit geen kou, maar in de namiddag heb ik ditmaal toch mijn bodywarmer (zonder mouwen) toch maar aangeschoten.

luc on 20/11/2009 11:33