Wij gaan naar buiten

Wij gaan naar buiten

Morgen moet ik een aantal nieuwe bewoners gaan ophalen in Schiphol. Het zijn er niet zoveel,maar er moet wel plaats geruimd worden.

Een aantal van de vaste bewoners binnen moeten dus naar buiten. Ik vraag me soms af hoe een koi dit eigenblik ervaart !

Dat er geen gevoelens bij betrokken zijn, lijkt me te kort door de bocht. Of je kan praten over gevoelens is voor mij ook een vraagteken, en aan de gelaatsuitdrukking kan je ook niets zien.

Dat ze prikkels krijgen en weten wat er gebeurd rondom hen is zeker een feit. Ik hoef nog maar mijn schepnet te pakken en ze verdwijnen naar de achterkant van de vijver onder de overkapping.

Sommigen zijn zelfs zo verstandig om in het uiterste hoekje van de vijver rond te blijven zwemmen zonder dat ze terug naar voor komen. Onmogelijk om ze dan te pakken, tenzij ik een extra paneel opendoe van de overkapping.

Wat ik wel zie is dat er iets gebeurd in de vijver. De nieuwkomers worden gevolgd en er wordt kennis gemaakt op de één of andere manier.

Of er in de hiërarchie, als je als van hiërarchie kan praten een bepaalde strijd of verandering is, kan ik niet zien. Misschien kan men hier ook nog wat onderzoek naar doen.

Na een uurtje of twee leken ze zich toch al goed aangepast te hebben. Al bij al toch een prachtige bowl met koi, van behoorlijk hoge kwaliteit. Ik heb ze allemaal nog eens nagemeten met enkele verbijsterende ontwikkelingen.

Showa SH-V16-1079 werd 51 cm gemeten op de veiling. Nu dus 57-58 cm.

Sanke SA-V16-10120 werd 54 cm gemeten tijdens de veiling. Nu 57-58 cm

Sanke 1610002werd 65 cm gemeten bij aankoop, nu 66-67 cm

Karashigoi 1611010 was ook 65 cm bij aankoop, nu 68 cm

Ik moet er bij vermelden dat ik vroeger in de winter de temperatuur constant op 22-24° zette, maar dat heb ik de laatste 2 jaar afgeschaft. De groei was toen soms spectaculair,maar nu met een geregelde temperatuur van 16-18° mag ik ook niet klagen.

Het is trouwens beter dat de koi een enorme groei doormaken als ze éénmaal op hun eindbestemming beland zijn.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml