Willem

WillemSoms lijkt alles verkeerd te gaan, lijkt Murphy zijn slag te slaan, maar komt uiteindelijk alles weer op zijn pootjes terecht.

Eigenlijk was deze sanké voor mij bestemd. Olav had haar bij Sakai FF in een van de bassins aangetroffen en meteen gezegd: "dat is een Rini-vis", daarmee aangevend dat dit een vis was met de mollige contouren waar ik zo van hou, tenminste als het om koi gaat. Ook haar fraaie uiterlijk, de evenwichtig geplaatste hi-platen met de zubo-sumi plekken maken haar begerenswaardig voor elke koiliefhebber en een aanwinst voor elke vijver. Dus de vis werd aangekocht, samen met nog een negental andere fraaie Sakai-vissen. Maar voor mij was kwam er toch een probleempje aan het oppervlak: inmiddels had ik de kans gekregen samen met Luc een geweldige Matsue kohaku aan te kopen waardoor er toch weer te veel vissen in mijn vijver dreigden te komen.

En hier komt Willem v.d. Vorst van Interkoi Veldhoven in beeld. Willem belde me met de vraag wat ik van de Sakai-vissen vond, want hij had wel interesse in een of twee exemplaren. Stuk voor stuk forse en fraaie vissen voor een heel schappelijke prijs. Onze focus werd gelegd op deze sanke. Een absolute winnaar in haar categorie op Hilvarenbeek, vond en vind ik. En Willem kocht zijn vis.

Tot dusver niets aan de hand, totdat twee weken geleden de koi op Schiphol aankwamen. Geen sanke van Willem te zien. Wel een andere sanke, maar niet Willem's mollige meid. Leiden was in last. De goede vis was verloren geraakt in Japan en een verkeerde vis was opgestuurd. Om nog maar eens aan te geven dat die dingen ook gebeuren. Gelukkig zette Luc er alles op om alsnog de sanke op te sporen bij Sakai en naar Arendonk te halen.

En jawel hoor, gisteren kwam ze aan, gezond en wel, en nu zwemt ze haar rondjes bij Willem in zijn vijver. En Willem dolgelukkig. En Murphy verslagen. En een happy end.
Rini

Reacties

4 reacties tot nog toe

Eind goed, al goed! Gelukkig maar voor Willem dat Luc verre familie is van Hector Poiroit! Een topspeurder :-)
Enne hoe is het met jouw verbouwing Willem? Klaar?
mvg
Ton

Ton on 25/04/2008 06:01

Rini je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt prachtig dat je dit doet,
ik weet Luc dat je slapen loze nachten hebt gehad maar bedankt voor jullie inzet.

Ton, als alles mee zit ben ik over 14 dagen klaar.

Gr Willem

willem on 25/04/2008 08:11

Willem, veel geluk met haar, het was het wachten waard, wat een body, ze zal een blikvanger zijn in je vijver...mooie dame,
gr,
Ingrid

Ingrid on 25/04/2008 09:27

willem het is je van harte gegunt .
groetjes ben .

Ben Doorakkers on 25/04/2008 20:22