Winnaar All Japan Show Japan 2014

Winnaar All Japan Show Japan 2014Bij deze een foto van de winnaar van de All Japan Show 2014, Mr. Joseph Wong.

Ik heb Mr. Wong dikwijls tegengekomen op de veilingen van Momotaro, al vanaf het begin dat ik de veilingen afschuim. Nooit persoonlijk kennis mee gemaakt, maar onlangs vroeg ik toevallig nog achter deze brave man, want ik had hem het laatste jaar niet meer gezien.

Ik denk dat deze showa alle eer verdient, en dan zijn prijs als GC zeker en vast verdient is. Wat ik tussen de regels hier en daar lees, is dat de kohaku van Sakai beter was, en men spreekt dan van een gunfaktor... ik vind het knap dat men dat van hier kan beoordelen, en wat me dan nog van het hart moet, ga ik denken maar niet zeggen...Ik heb de Showa verschillende malen live gezien, en geloof me, ze is indrukwekkend, en toch zeker voor een showa.

Wat ik ook plezierig vond, is dat Daisuke mijn facebookpagina opvolgt. Ik kreeg een "like" van hem, en dat is mooi, want het hoeft niet. Wie graag de facebookpagina van Daisuke bezoekt kan dat altijd via deze link. En zoals je kan zien, heb ik wat foto's van hem geleend.

Mijn eerste werkdag was geen leuke dag. Het was koud, het regende en het was gewoon niet gezellig. Het was een koude douche om 30° te overbruggen. Eén ding was wel goed, en dat was dat alle koi er verdomd goed uitzagen, en dat ze er voortreffelijk bijzwommen.

Ik heb dan maar even alle koi van de klanten op film gezet, zodat de eigenaars, zij het op afstand, nog een glimp van hun koi kunnen bekijken. Wat me vooral opviel was het sumi van de showa en de sanke van Sakai, dat er om van te snoepen uitzag. Ik denk dat de eigenaar hier nog veel plezier aan kan beleven. Ook de andere koi deden het meer dan voortreffelijk.

Omdat ze op dieet stonden terwijl ik weg was, ben ik ze maar dadelijk beginnen te verwennen, en heb ze verwend met krill. Ze vinden het heerlijk en ik ga het binnenkort standaard in de verkoop brengen. Vermits het diepvries is, zul je het zelf wel moeten komen ophalen, maar dat is ook niet zo erg...

Een filmpje van mijn overwinteraars buiten mag ook niet ontbreken, en ondanks dat ik de temperatuur wat lager had gezet, deden ze zich toch nog tegoed aan het voer. Het is plezierig om terug te komen en om te zien dat je koi het goed doen...


Meer afbeeldingen

Reacties

9 reacties tot nog toe

Zo die past mooi op de vijverrand bij mij... prachtig beeld!

Arjan on 02/02/2014 08:02

is dit nu de eerste GC voor Momotaro op de All Japan? tijdens ons bezoek ik Japan in 2009 was dhr. Wong ook aanwezig, ik herkende hem direct. verder wordt er weinig aandacht geschonken op het internet over de All Japan dit jaar heb ik het idee...

stephan on 02/02/2014 09:51

Dat betreffende de Showa of de Kohaku is een discussie die gevoerd word tussen de Engelse Koi Dino's van het eerste uur.
Lijkt me duidelijk over wie het dan gaat.
Knapper vind ik dat de huidige eigenaar van de Showa deze al aankocht toen de zij Nisai was.

jack on 02/02/2014 10:01

Leuk om mijn Taniguchi kohaku te zien. Prachtig! Door het inazuma achtige patroon in de 2 stap, lijkt hij van de ene kant een driestapper en van de andere kant een echte vierstapper. Ik ben er nog steeds super blij mee!

John on 02/02/2014 11:52

mooi om mn chagoi te zien zwemmen,en ik zie dat het goed met haar gaat.
ik laat deze week iets weten over het voer luc.
ik ben nog aan het twijfelen of ik het op laat sturen,of zelf die kant op kom.
wanneer ben je weer in japan? prachtige showa die GC !!!!!!!!!!

pascal on 02/02/2014 16:42

Mijn reis is geboekt van 11 maart tot 21 maart Pascal. Ik reis ditmaal samen met Matthijs en Polleke. Ik ga eerst naar het Noorden waar ik Matthijs zijn ding laat doen, en daarna naar het Zuiden, waar ik mijn ding doe...Polleke zal overal zijn ding doen...hahaha

luc on 02/02/2014 17:07

Misschien dat ik nog even tussendoor naar Japan op en neer ga voor de volgende veiling op 17 februari. Ik zou nog wel graag gaan, maar er is niet veel animo, dus even afwachten.

luc on 02/02/2014 17:15

haha die is goed Luc ,ja ik ga er genieten dat zeker hihi .grtjs

paul on 02/02/2014 17:21

En ik moet ook DE Mike nog bedanken voor het snelle EN uitgebreide antwoord ;)

paul on 02/02/2014 17:31