Winnaars All Japan Combined Nishikigoi show 2011

Winnaars All Japan Combined Nishikigoi show 2011Zoals reeds in een eerder nieuwsitem aangegeven is de 93 cm M Rose kohaku van Sakai de GC geworden.

Vermoedelijk hebben jullie het al via andere kanalen gelezen en gezien, en kan ik natuurlijk niet achterblijven om hierover nieuws te vermelden. Ik geef hier een aantal foto’s van mogelijke GC kandidaten, waarvan de eerste, de M Rose kohaku ook de GC is geworden. Persoonlijk zou ik voor Pandora gestemd hebben, omdat deze koi meer gevoel blootlegt, maar dat is persoonlijk.

De foto’s komen van de site van Mark Gardner, alsook het filmpje van een 25-tal minuten, dat de moeite is om te bekijken. Op dit filmpje is er meer informatie te zien over de “judgement day” of de manier waarop de Japanners hun GC kiezen. Je herkent een heleboel kwekers en bekenden in het kleine wereldje van de koi.

Pandora van Danny en Mie verloren nipt tegen M Rose, de kohaku van Sakai won met 57 stemmen voor de sakai kohaku tegen 30 voor Pandora. Toch een puike prestatie die zeker mag vermeld worden, al zullen enkele stresserende minuten niet ontbroken hebben. Tiger Champion is natuurlijk ook een prijs om U tegen te zeggen.

In de laatste reeks zie je de Sakura prijs winnaars. De Sakura prijs word gegeven aan de beste niet Gosanke. Voor iedere maat krijg je een Sakura winnaar. De variëteit is dus niet van belang.

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Mis de Superior Champion in de lijst?
De Showa van Dainichi,de GC voor volgend jaar?
Ook mooie Sanke van SFF trouwens!

Gr.Jack

jack on 29/01/2011 13:35

Het is moeilijk om nuchter te blijven bij zo'n indrukwekkende lawine van "schone kunsten" van Japanse topkwekers, maar de achterliggende hoeveelheid poen voor aanschaf van de GC en de runner up door hun respectieve eigenaars zal ook wel niet van de poes geweest zijn. Ongetwijfeld van een totaal andere grootteorde nog dan dat wij voor de topvissen van Interkoi gemiddeld genomen gewoon zijn.

Dit verklaart wellicht ook waarom er op dit hot nieuwsitem, dat ons allen toch in bijzondere mate zou moeten interesseren, zo weinig reacties komen. (Dromen over) het onbereikbare stompt velen onder ons blijkbaar af, nietwaar? Of zit hier iets anders achter?

Martin on 30/01/2011 18:09

erg mooi verwoord Martin.

het is, dan praat ik even voor mezelf, onbereikbaar mooi.

groet johan

Johan Frentz on 31/01/2011 20:14