Wintersymphonie

WintersymphonieDat de winter ook mooi kan zijn bewijzen deze sfeerfoto's, mij toegezonden door mijn vriend Hans.

Onder al deze koude sneeuw, bevinden zich nog altijd 48 koi die groeien als kool. Onlangs nagemeten waren ze gemiddeld 45-50 cm, met enkele uitschieters. Wij zijn echt benieuwd wat ze in maart gedaan hebben. Het is al een hele tijd geleden dat we deze koi gezien hebben, maar geduld is een mooie zaak.

Niets mooier trouwens dan een koi kopen en deze laten opgroeien in een mudpond in Japan. Tijd is toch een relatief begrip en hoe ouder je wordt hoe meer geduld je hier voor kan opbrengen. Een jaar is lang, maar wat is het kort als het voorbij is. En voorbij is voorbij, dit komt niet meer terug.

Ik hoop met dit project dat ik enkel dank zij de samenwerking met Hans heb kunnen realiseren, 80% van het resultaat kan bereiken dat er in Japan bereikt wordt in optimale condities. Het plan is trouwens gerijpt om in de zomer met 10 nisai te gaan experimenteren in de groene soep op een bepaalde temperatuur om zo het beste resultaat te bekomen. De nisai zitten al in mijn hoofd die zullen gebruikt worden.

Spannend nietwaar ? en genieten maar van de foto's...

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Den Hans is met zijn gat in de boter gevallen.
Prachtige foto's, prachtige vijver en prachtige vissen, en dat op een steenworp bij mij vandaan, vlak over de grens.

Marcel on 04/01/2010 11:36

Ha onze izumuryu sanke staat er 2x op ik heb geluk ,ook mooie beelden van de grooote koivijver in wintersfeer .grtjs

paul on 04/01/2010 20:12