Yamatenka

YamatenkaNog even een nieuwsitem op de valreep over Yamatenka. Je zult zeggen wat is yamatenka....

Yamatenka, dat is de naam die we gegeven hebben aan onze nieuwe liefde. Yama betekent berg/heuvel, en tenka is de moeder van deze kuchebeni, maruten kohaku en betekent: hemelse bloemen. Met andere woorden, Yamatenka betekent zoveel als de de berg met de hemelse bloemen. Bovendien is het een ode aan Yamatoya San (Yamato = groot japan en ya = winkel of shop). Deze kuchebeni maruten kohaku is de klap op de vuurpijl, en ik denk dat we hier echt een kanjer van formaat hebben aangekocht. Ben en ik zijn het er helemaal over eens: onvoorstelbaar is het enige wat we kunnen uitbrengen.

Bovendien is deze een koi, en je zult het verhaal niet geloven, want je zult denken dat ik weer iets uit mijn vinger aan het zuigen ben, reeds vanaf eind vorig jaar te zien geweest bij Yamatoya, maar door niemand gebowld. Zelf wou Yamatoya deze als tategoi doorkweken, maar heeft deze opzettelijk aan niemand laten zien. Ben was de eerste die deze kohaku spotte.

Yamatoya werd rood achter zijn oren, en ik arm in mijn portemonnee. Dit konden we echter niet laten rondzwemmen. De deal werd zonder tegensputteren gesloten, want de mond was vol en het hart liep over. Dit is alles wat wij er over te zeggen hebben, en jullie mogen haar van ons bewonderen via onze filmpjes. Het zal trouwens een tijdje duren vooraleer ze overkomt en de confrontatie aangaat met de Europese top.

De sanke die je als tweejarige nisai zult zien (onozomi of grote hoop), is van buitengewone kwaliteit, en samen met Yamatenka de koi waar iedereen van droomt. Voor de rest heb ik er een aantal foto's opgezet van enkele aankopen die ik jullie laat bewonderen, maar die je straks in levende lijve zult kunnen zien. Geniet van de filmpjes....

Yamatenka_01
Yamatenka_02
Wolverine_01
Wolverine_02
Onozami_01 (=grote hoop)
kohaku yamatoya_01
kohaku yamatoya_02
kohaku yamatoya_03
Bessie Turf


Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

pffffffffff die sanke(foto 14)......... Luc je weet waar ik van hou.......... En over je nieuwste aanwinst zal ik maar helemaal niets zeggen.................. Wat een schoonheid....

Ton on 27/03/2009 18:24

Pffffff idd Ton, je bent me voor... 'Denk dat je niet de enige bent die daar van houdt...

Zat jouw vijver trouwens niet vol? Zag ik jou niet ergens schrijven dat 't voorlopig echt schluss was...Gniffel....

Of toch dat bijbaantje gevonden?

Nee, zonder gekheid: hele mooie koi om een volgens mij heel geslaagde koireis af te sluiten....

Groet,

Noëlle on 27/03/2009 18:35

Dit is het neusje van de ( niet zalm) ... maar koi. Schitterende aankopen.
Toch nog wat plaats maken in de vijver??????

willy on 27/03/2009 19:40

Als je maar van de kohaku 01 en Bessie afblijft, Willy (:-)

rini on 27/03/2009 20:59

we zitten nu op de luchthaven...toetsenbord is een ramp. De gekochte vissen zijn van ontzettend hoge kwaliteit, en de meeste zijn door Ben gehandpicked. Ben werd door veel kwekers ontzettend gewaardeerd om zijn kennis en oog voor koi. mede door dit gingen vele deuren voor ons extra open. Ik moet toegeven dat Ben een onmisbaar pluspunt is voor deze selectie, waar ik mijn petje echt voor afdoe, en dit is geen pispraat...

luc on 28/03/2009 02:58

wat een enorme mooie kohaku met de prachtige naam Yamatenka. luc wanneer verwacht je haar in Arendonk? Met haar 80 + cm is het een Gosai neem ik aan. ze zal het naar mijn idee goed doen op de show. wat een bouw en huidkwaliteit super!!!

ik wil jullie een goede terugreis wensen en bedanken voor het prachtige reisverslag. iedere dag om weer naar uit te kijken.

tot snel!

Stephan on 28/03/2009 14:11

We zijn zojuist teruggekeerd. Stephan, Yamatenka is op dit ogenblik nog maar sansai en ± 62 cm. Het is de andere kohaku die 82 cm is. Dit is een geweldige vijvervis in ieder geval, met veel uitstraling en karakter.

luc on 28/03/2009 19:18

Zijn kohaku 01 en Bessie je nieuwe aanwinsten Rini?

stephan on 28/03/2009 20:51

Klopt Stephan. Ik wilde graag een grote kohaku van Yamatoya hebben vanwege de zijdigeachtige huidkwaliteit en de volmaakte body die deze vissen kenmerken. Je kan zeggen dat Luc een perfecte keuze heeft gemaakt. Hij weet inmiddels wel waar ik voor val. Ik denk dat ze go-sai is. Maar goed dat die vijver wat groter wordt!

rini on 29/03/2009 10:47

Zoals je zegd Rini, een perfecte keuze. Dat wordt genieten aan je vijver.

willy on 29/03/2009 17:25

dit is een test

stephan on 07/11/2009 17:54