Yamatoya in koiwijzer

Yamatoya in koiwijzerIedereen zal vermoedelijk het verhaal gelezen hebben in koiwijzer. Veel van deze foto's werd door ons en Brian ter beschikking gesteld.

Alles wat ze hierin schrijven is waar en om Yamatoya een waardig eerbetoon te geven, hebben wij besloten om de gosai kohaku die wij als nisai aangekocht hebben, en die nu yonsai is, in te zetten op de show in Apeltern. Bovendien heb ik een 18-tal handpick koi van Yamatoya als nieuw geplaatst. Het zijn hele goede tosai van ± 20 cm, die je kan uitzoeken op maandag 2de paasdag en die je eventueel in onze groeivijver mag plaatsen. De voorwaarden voor het plaatsen in de mudpond kan je per mail aanvragen.

Wij weten dat Yamatoya niet de groeikanonnen heeft van Momotaro, maar ik heb reeds herhaaldelijk kleine Yamatoya laten opgroeien, en dit met heel veel succes. De groei is iets minder, alhoewel heel respectabel, maar het beni is van voortreffelijke kwaliteit. Speciaal op maandag 2de paasdag zal ik openhouden vanaf 11 uur en mag je deze koi komen bekijken, en eventueel uitkiezen. De mudpondplaatsen zijn echter beperkt.

Om even terug te komen op de gosai kohaku van Yamatoya die we gaan inzetten in Apeltern: deze zetten we speciaal in om de mensen te laten genieten van Double Face. Double Face hebben we als nisai gekocht, en behoorde al dadelijk tot mijn lievelingen. Ondertussen is ze van eigenaar veranderd, maar na lang aandringen, heeft men ons de mogelijkheid gegeven om er mee te showen in Apeltern. De koi heeft nog enkele jaren af te leggen, en de mogelijkheid om deze boven de 80-85 cm te krijgen is wel degelijk aanwezig. De vijver waarin ze terecht zal komen is zo maar eventjes 70 m³ en van heel hoge kwaliteit. Hier zul je dus zeker nog van horen in de toekomst. Nu zit ze net onder de 75 cm, dus perfect van lengte om mee te dingen naar de eerste prijs in haar catergorie.

Morgen wat meer informatie over 2de paasdag.

Meer afbeeldingen

Reacties

5 reacties tot nog toe

A big beauty

Gemo on 30/03/2010 15:58

geweldige mooie kohaku.

theo on 30/03/2010 18:25

Beste M....., het beni is nu al van een formidabele kwaliteit. En in jouw vijver zal dit nog evolueren. Nog wat koikes wegdoen, en dan zal ze zeker doorgroeien naar een stevige 85cm. Het is een genot zulke Yamatoya in je selectie te hebben.

willy on 30/03/2010 19:42

Prachtige kohaku blijft dit... een van de mooiste kohaku die ik ooit gezien heb....
bij de nieuwe eigenaar krijgt deze jongedame de kans om een echte jumbo te worden...fantastische vis!

matthijs on 30/03/2010 22:08

Een waarachtig mooie kohaku. Het wordt vaker gezegd, maar dit is één van de koi die op foto's mooi zijn, maar die je in werkelijkheid stil doen worden.

De kleintjes heb ik eigenlijk niet zo goed bekeken.... Het net was net opengezet, maar toen werd mijn showa gebowld en toen ik daarvan was bijgekomen, zat het net al weer dicht. Gemiste kans dus.

Noëlle on 31/03/2010 08:10