Koivrienden op Schattenjacht, en waar een waardebon aan verbonden was voor diegene die het dichtst bij de juiste grootte van de tosai waren." />

Zaterdag - Koivriendendag

Zaterdag - KoivriendendagZaterdag zullen de koi gemeten worden die onderdeel waren van de topic Koivrienden op Schattenjacht, en waar een waardebon aan verbonden was voor diegene die het dichtst bij de juiste grootte van de tosai waren.

Wij zullen in ieder geval de tosai van de groeivijver tegen zaterdag even in een aparte bowl zetten, zodat je ze allemaal kan bekijken en vergelijken. Indien gewenst kunnen de mensen die een koi gekocht hebben deze ook onmiddellijk mee naar huis nemen. Diegenen die hun koi al mee willen nemen, wat voor mij wenselijk is, stuur me een mailtje, kwestie van de nodige dozen te kunnen klaarzetten.

Als Katia en Geert arriveren zullen de sanke en de kohaku van dienst, gemeten worden. Indien er een neutrale scheidsrechter bij is voor de meting, dan is er geen probleem, anders stellen we een neutrale scheidsrechter ter plaatse aan, die zich per toeval bij Interkoi bevind, om de meting te controleren.

Mensen die zich geroepen voelen om de tosai te zien, zijn altijd welkom. Er is niet echt goed weer voorspeld, en afhankelijk van de weersomstandigheid zaterdag, zal ik alles binnen of buiten laten doorgaan. Laat ons hopen dat het zonnetje ons toch iets goed gezind is.

Als supplementje ook nog het ophalen van de koi van Koiluka vermelden. Deze Taniguchi die via Michel van Interkoi Brakel werd aangekocht, is deze week ook naar zijn thuis gegaan. Ik was zelf niet aanwezig bij het leveren van de koi, maar gelukkig stuurde Martin (koiluka) mij achteraf een filmpje en wat foto's.

Ik was aardig verrast door de sfeervolle vijver van koiluka, die zeker door iedereen mag gezien worden. Hier zie je weer eens hoe de koihobby op een zeer plezierige manier kan beleefd worden.

Vijver bij koiluka - april 2012
1111042 - bij aankoop
1111042 - november 2011

Ik ben dan ook altijd blij als ik een update ontvang met een filmpje, want dat gebeurd soms nog niet genoeg. Laat andere mensen ook meegenieten van uw koi, uw vijver en uw koibelevenis. Bedankt Koiluka.

Als kers op de taart plaats ik een foto van een doitsu sanke die ik aangekocht heb, maar wel na zeer lang nadenken. Zelden heb ik een mooiere koi in al zijn glorie aangekocht. Dan praat ik niet over de lengte, maar omschrijf ik hem zoals Ben dit zeer eenvoudig heeft verwoord: Deze koi heeft geen uitleg nodig. Als dit juweel  eenmaal je netvlies bewerkt heeft, kun je haar nooit meer vergeten.

Kort en krachtig, maar dit zegt het helemaal. Wie eigenaar wordt van deze geslepen diamant, zal de rest van zijn leven naar absolute schoonheid kijken: Aoki Doitsu Sanke. Er schiet me niet dadelijk een naam te binnen, maar wie eventueel een mooie naam kan bedenken voor deze koi is altijd vrij om deze even door te spelen via de reacties. Makiko zou mooi zijn....

Morgen zal ik nog een groot aantal andere tosai laten zien, die de moeite waard zijn om te bekijken.Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Dat is een zeer sfeervolle vijver van Koiluka! Genieten is dat!
Die Taniguchi's hebben even de tijd nodig om te wennen maar dan zij het heerlijke vijvervissen!
Die doitsu sanke is een plaatje. Een doitsu moet je aanspreken. En dat doet deze zeker!

Ton on 12/04/2012 08:18

Ow wat een mooie sanke....

De vijver van Koiluca is idd een heel mooi sfeer plaatje!

Nu eens kijken of ik wat win met de schattenjacht.....

Arjan on 12/04/2012 08:43

een frisse pure jongen zo te zien,
ARATA = fris,puur in het Japans kan je dat bekoren Luc?

Katia on 12/04/2012 10:31

ARATA, niet slecht, maar het is een puur meisje....

luc on 12/04/2012 10:43

amai !heeft wel machtige borstvinnen voor een meisje
ik heb nog een paar sugesties dan
Ryoko=schitterend kind
Akemi= briljant,beeldschoon
Akiko= briljant kind
Yumiko=beeldschoon

Katia on 12/04/2012 11:09

Yumiko!!!!!

Arjan on 12/04/2012 12:10

Ik ben ook niet zo van Doitsu, maar deze is echt wel schitterend.
Daarom: migoto (1) = mooi; prachtig; fraai; keurig; excellent; schitterend; fantastisch; magnifiek; briljant; voortreffelijk; uitstekend; heerlijk; meesterlijk; reuze; (2) volkomen; volslagen; volledig; compleet; helemaal; afgerond; totalite

MichelE on 12/04/2012 12:59

Ik val op Yumiko...
Ryoco doet me te veel aan Royco soep denken.
Akiko is ook mooi en Migoto is ook niet slecht, maar ik ga voor Yumiko

Niemand is voor Doitsu of Ginrin. Ik kan beide smaken....maar ze moeten wel goed zijn.


luc on 12/04/2012 15:19