Ze hadden honger.

Ze hadden honger.De koi die voor de opensales bestemd waren hadden honger.

In het filmpje zie je ze ten aanval gaan in de strijd om het eten. Ik zal proberen om ze nog wat vest te mesten tegen de dag van de opensales. Ze zagen er al goed uit, maar misschien kan het nog beter.

In het tweede filmpje zie je de mannelijke tancho ten aanval trekken. Deze is zich klaar aan het maken voor zijn volgende reis naar Sicilië. Samen met de 1210006 en de KO-V12-1002 zullen ze daar kunnen genieten van het warme weer, en hopelijk zullen ze iets meer zomer krijgen dan hier.

Je ziet trouwens op dit moment een grote verandering aan de koi. Ze worden veel hongeriger, ondanks dat de temperatuur hetzelfde is gebleven. Volgens mij is er een intern waarschuwingssysteem dat zegt dat ze zich klaar moeten maken voor de lente en de zomer.

De zon die op de overkappingen schijnt verwarmt het water nu zienderogen. Ik heb gisteren al een vijver in gereedheid gebracht, zodat ik al bepaalde koi kan overplaatsen. Deze had de ganse winter leeg gestaan en moest ik opnieuw met de hogedrukspuit bewerken. De vijver zal ondertussen wel gevuld zijn, zodat ik deze weer op kan starten. Dit doe ik door iedere dag ammoniak toe te voegen in combinatie met melkzuurbacteriën en enzymen.

Ze voorspellen nog wat minder goed weer, maar het water is ondertussen opgewarmd naar 11°, en om dit terug af te koelen zal minder goed gaan. Toch zou een verhoging van temperatuur een verlossende rust geven. Ik hoop daarbij op een 13-14° tegen het einde van de maand.

Lopende promoties.
Kohaku promotie momenteel 2350 euro, 713 x bekeken.
Opensales evenement zaterdag 6 april...niet te versmaden
Veiling Momotaro 11 april. Liefhebbers kunnen zich aanmelden
20 april, voorstelling van onze 2013 koi. (info volgt)

Reacties

5 reacties tot nog toe

Hoe zit dat met het toevoegen van ammoniak Luc. Hoe, wie, wat en waar.
Lijkt me nuttige info.

Arjan on 07/03/2013 09:16

Dat is gewoon je filter opstarten maar dan zonder vis. Normaal zorgt de vis voor de ammoniak en nu gooi je dat er zelf in en hou je de waterwaarden goed in de gaten, vooral vanwege de nitrietpiek. Die piek is onomkeerbaar en noodzakelijk voor het opstarten van het filter. Kan dodelijk zijn voor vis dus uitstekende keuze om het fikter zo op te starten.

Johan H on 07/03/2013 09:31

Luc je schrijft iets helemaal fout op !
Hopelijk zullen de koi die naar Sicillie gaan daar meer zomer krijgen dan hier.
Nee......hopelijk krijgen wij meer zomer dan hun daar !
Hun hebben even goed al meer dan genoeg Zomer,en wij hebben het echt verdiend!

Gr.Jack.

jack on 07/03/2013 09:44

Door Johan goed uitgelegd Arjan. Ik start de vijver op zonder koi. Ik start momenteel 3 vijvers op (2 x 15 kuub en 1 x 3 kuub). Iedere dag doe ik er een "scheut" ammoniak in, en tevens een kleine hoeveelheid melkzuurbacteriën. Opgelet, ik doe hier wel 2-3 weken over, en controleer regelmatig de waardes. Tegen 25 maart gaan er enkele vissen in om de vijver verder in orde te laten maken. Ze krijgen dan een week geen voer, zodat de filter de tijd heeft om zich aan te passen. Daarna rustig voeren.

Tja, koihouden, het is niet eenvoudig, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik goede leermeesters heb gehad...anders was het me nooit gelukt, en dan nog....

luc on 07/03/2013 14:50

Tja Luc, de laatste alinea van uw reactie, dat is pure nostalgie, maar wel onterecht in mijn ogen . . .
Denk dat jij intussen zelf ook een goeie leermeester zijt geworden.

Martin on 07/03/2013 18:50