Ze zijn er.

Ze zijn er.Alles is perfect verlopen, geen file, geen oponthoud met het vliegtuig, een vlotte inspectie door de veeartsen, een snelle controle door de douane, wat kan je nog meer verwachten ?

Om 15.00 uur zijn Rini en ik vertrokken naar Schiphol. We kwamen hier rond 17.00 uur aan. Om 18.00 uur kwam de inspectie, en nadat de douane onze stempeltjes hadden gezet, konden we naar huis rijden. Om 20.15 uur kwamen we in Arendonk aan, waar onze helpers, collega's van Interkoi en mijn zonen klaarstonden om alles mee in goede banen te lijden.

Hoe gaat het in zijn werk. De bakken staan klaar en zijn verwarmd tot 18°. Het water in de vijver is vooraf ontsmet door 1 gram kalium/kuub. Dit is zondag gebeurd, en mijn filters zijn ondertussen sterk genoeg om dit op te vangen. Dan voeg ik iedere dag ammoniak toe om de filters te blijven voeden, en tegelijkertijd doe ik telkens Kamiac toevoegen in overdosis om de filters van bacteriëen te voorzien. Gedurende iedere dag voeg ik PIP toe, dit is het belangrijkste onderdeel van de behandeling. Ik heb ook heel goede ervaringen met kamiac voor het opstarten van filters.

Eerst worden de dozen uitgeladen en bij elkaar gezet. De dozen worden eerst open gemaakt, zodat ik kan zien dat alle koi in orde zijn. Als dit zo is dan worden de zakken op het water gelegd, geopend en met een wasspeld aan een wasdraad gehangen, zodat er lucht bijkan. Om de 5 minuten wordt er water van de vijver in de zak gegoten. (± 3 liter per keer) en tegelijkertijd wordt vuil water afgevoerd. Na een half uur zijn de koi geacclimatisseerd en is de PH op dezelfde waarde gekomen en worden de koi in een bowl gezet en vrijgelaten. Een hels werkje hoor...

De reis was goed, de vissen zagen er gezond uit, alles was picobello in orde. Het was 23.15 vooraleer we naar huis konden, maar we waren voldaan en gelukkig met het verloop. Vooral de vissen waren gezond en blij dat ze weer hun baantjes konden trekken. Het gebrul van Rini toen hij Bessie Turf zag, gaf me een zalig gevoel. Ik was er niet bij, maar ik hoorde hem beneden juichen, en geloof me...dat hoor je....

Ik zal een aantal foto's uploaden zodat je het gebeuren kan volgen. Let niet op de gestresseerde vissen, het vervuilde water of de rode uitslag op sommige shiro's, want dat is normaal na een verblijf van 30 uur in een zak. Zelf moet ik nu gaan vertrekken om de boel op te ruimen en de vissen in de gaten te houden. Het was een geweldige dag, en bedankt voor iedereen die mee geholpen heeft...

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Wat een geweldig gezicht is dat toch weer al die nieuwe koi! Heel jammer dat ik er deze keer niet bij kon zijn maar volgende keer ben ik er weer hoor!
En wat een hoop blije gezichten, Rini die staat te genieten evenals Ben, Frank met een dikke grijns, Luc heel rustig (of lijkt dat maar zo?), Ans, Frans en Riny en Interkoi Veldhoven in volledige bezetting!
Ik ben zeer benieuwd naar de aankomsten en kom straks kijken!
mvg
Ton

Ton on 23/04/2009 07:49

prachtig dat alles zo vlekkeloos is verlopen en mooi dat dit alles weer te zien en te lezen is.
ik zie weer vele zeer blije gezichten en ik hoop dat ik daarstraks ook bij hoor bij de aanblik van mijn sanke maar dat zal ongetwijfeld.
Heren wat een prachtige aankopen dat wordt weer genieten in Arendonk,succes met de verzorging de eerste dagen.

Geerard on 23/04/2009 08:00

Rekening houdend met de lange reis zien ze er allen heel goed uit.Het wordt uitkijken om ze in levende lijve te aanschouwen.
Professionele opvang en omzetting.Knap werk.

willy on 23/04/2009 09:01

Goed zo, ze zijn er! Fijn dat het goed is gegaan.
'Heb al wat mooie koi voorbij zien komen.

Ik zie geconcentreerde, maar geen gestresste gezichten, en vooral zie je iedere keer mensen genieten. Dit moet ook haast wel een verjaardagsgevoel geven, het openmaken van de dozen en dan zien wat er in zit. Want buiten Luc en Ben heeft natuurlijk nog niemand de koi echt gezien. De spreekwoordelijke snoepjeswinkel...

'Kan niet wachten tot 3 mei, want dan kan ik ze pas voor het eerst bekijken. Zucht.
Of Ton moet vandaag een 'klein eindje' willen omrijden... ;-)

Groetjes

Noëlle on 23/04/2009 09:27

PS:

Rini, als ik jouw gezichtsuitdrukking goed bekijk, aangevuld met de Lucs omschrijving van je 'gebrul', dan ben je volgens mij erg blij met je 'meiske'.

Dat je maar heel, heel lang van ze mag genieten in je hernieuwde vijver!

Nogmaals groet,

Noëlle on 23/04/2009 09:38

hoi
ziet er goed uit.succes en kan niet wachten om ze
te zien.

john en ans on 23/04/2009 13:56

@Noelle... Ik heb ze gezien vandaag maar snap niet helemaal wat je bedoelt met omrijden?
@Rini....... pffffffffffff als je dat "meiske" moet gaan tillen mag je wel hulp vragen van een paar body builders.......
@Luc... De vissen zagen er allemaal prima uit Luc! Alles is weer perfect verzorgd!
@Ben... Goede keuzes Ben! Toppie... Ook de tossai van Momotaro..zeker de maruten sanke's ;-)

Ton on 23/04/2009 15:17

@Ton:
Je zei dat je 'straks' ging kijken, dus mijn conclusie was: Ton rijdt naar Arendonk...

Ik wilde ze vandaag ook wel heel graag zien, dus als jij nu 'even' was omgereden.... over Twente... had ik je mee kunnen rijden... Had zelf geen vervoer.
Is maar een paar uurtjes om toch? ;-)

Maar gelukkig heeft Luc inmiddels een 'film'verslag geplaatst, dus ik ben op m'n wenken bediend...

Groet, Noëlle

Noëlle on 23/04/2009 15:45

ahaaaaaaaaaaaaa nu snap ik het... :-)

Ton on 23/04/2009 15:47

Dit had ik nou ook wel eens mee willen maken.

marco on 23/04/2009 18:51