Zeldzaam hoogwaardige sanke...

Zeldzaam hoogwaardige sanke...Deze week en verleden zijn 2 sanke verdwenen uit mijn vijvers die alle lof verdienden die je maar kan geven.

Iedereen was het erover eens dat dit uitzonderlijke sanke waren, zelfs Matthijs, en dat wil wat zeggen. Deze sanke werden op de veiling van oktober 2008 gekocht. Het eerste jaar was ontzettend teleurstellend en bracht weinig positieve inbreng, maar daarna bloeiden ze open als een Rafflesia. (grootste bloem ter wereld, die nu nog in Borneo bloeit. Wij hebben het geluk gehad om deze in bloei te mogen zien.)

Beide sanke zijn uit een GinMako moeder, die niet zoveel op de voorgrond treedt, maar die naar mijn weten ontzettend goede sanke heeft voortgebracht. Ik ga er dit najaar eens meer informatie over proberen te vinden, want ze begint me meer en meer te bekoren. Wij hopen dat ze de volgende jaren nog iets meer zal ontwikkelen, zodat de mogelijkheid bestaat om deze nog eens terug te zien op een show. Ik weet dat de eigenaars alles in het werk zal stellen om deze koi optimaal te laten ontwikkelen.

Naast deze sanke hebben we nog even de moeite genomen om enkele koi meer te bowlen voor Matthijs die speciaal van Zwolle kwam om enkele koi te bekijken. Daarbij een opmerkelijke koi die als een goede wijn, met de jaren beter en beter wordt, namelijk een showa van Yamatoya, nu 66 cm en steeds beter wordende, en een Yamabuki van Izumya, ik dacht 64 cm De bijhorende filmpjes zijn ook door hem gemaakt. Matthijs ontpopt zich op jonge leeftijd reeds als een bekwame koikenner. Meerdere mensen luisteren naar zijn objectief oordeel, en of de koi nu van mij komen of van een ander, hij zal steeds objectief blijven. Altijd nuttig voor mensen die een tweede opinie wensen.

De hoogwaardige sanke
2 Topsanke samen
Showa van Yamatoya
Oshiba met goed netpatroon voor 150 euro
Visjes voor de groeivijver

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

Ik heb inderdaad een paar schitterende vissen gebowld gezien...
De sanke is echt wel uitzonderlijk goed....vooral zeer sterk terug gekomen na een minder jaar... deze vis heeft een enorme potentie...huidkwaliteit benadert perfectie...shiroj doet zeer aan de ogen...hi ligt er lekker dik op...
alleen het sumi is nog slecht te beoordelen omdat het weinig aanwezig is.. het kleine stukje dat wel zichtbaar is is lak en lakzwart...

de yamabuki is een machtige blikvanger... zwemt in haar eentje tussen al dat go-sanke geweld... het metallic sprankelt je tegemoed...

Matthijs on 27/09/2010 20:38

Aan de nieuwe eigenaar - namelijk Mr. T, als ik het nieuwsitem goed gelezen en bekeken heb - van harte gelukgewenst met de aanschaf van deze formidabel mooie en hoogwaardige sanke. Een prachtige en beloftevolle koi, waaraan zelfs een kohaku-liefhebber pur sang (zoals jij) volgens mij nog veel plezier en genoegdoening gaat beleven; ook al zou de verhoopte sumi-vlek op de schouder er uiteindelijk niet doorkomen (zoals Ben toelicht bij het filmpje).

Weken geleden stond het eigenlijk al in de sterren geschreven dat dit een koi naar uw hart zou zijn, althans volgens de meningen op dat moment van Ben, Frans (van Ans) en mij zelf. Ben blij voor jou dat je de knoop nu vrij snel hebt doorgehakt, je zult er (zonder tegenslag althans) geen spijt van krijgen.

Zoals je intussen misschien wel weet, zwemt de (ietwat grotere) zus van die van jou sinds kort in mijn vijver, en ik moet zeggen: wat een indrukwekkende verschijning op die nog jonge leeftijd. Ik ben er in elk geval heel blij mee, verwacht er nog veel van voor de toekomst, en ik denk dat dit bij jou niet anders is.
Nogmaals proficiat en veel geluk en plezier ermee!

Martin on 28/09/2010 16:18

Goedemiddag, We willen ons aansluiten bij de woorden die Martin hierboven genoemd heeft.
Gefeleliciteerd Mr T en mrs T met de mooie sanke.

Groetjes Frans en Ans

Frans en Ans on 28/09/2010 17:46