ZNA show Kobe 2012

ZNA show Kobe 2012De ZNA show is natuurlijk altijd een groot gebeuren. Dit was de 2de keer dat ik erbij mocht zijn, en naast de koi kom je natuurlijk een groot aantal bekende kwekers tegen.

Ik heb een groot aantal foto's op een rijtje gezet, zodat je een indruk kan krijgen van het gebeuren. De eerste foto's zijn wat overzichtfoto's, dan een reeks foto's van koi en achteraf wat sfeerfoto's van het gebeuren errond.

De show vond dit jaar plaats in Kobe, een cosmopolische stad, geteisterd door een zware aardbeving in de jaren 90, maar daar is niets meer van terug te zien. Zoals altijd waren er veel jumbo koi, met enkele exemplaren van 100 cm en erover.

De winnaar of Grand Champion was de 98 cm Kohaku van Felix Denanta, gekweekt door sakai SFF. Als je deze koi bekijkt, dan weet je dat body telt en belangrijk is. Ik heb een filmpje van een 10-tal minuten gemaakt met een aantal koi die op de show waren. Het zijn willekeurig gekozen koi, met de GC uiteraard als belangrijkste koi, en een aantal koi die ik ken, onderandere de sanke van Takigawa en enkele koi van Momotaro. Het filmpje kan je hier bekijken..

Mooi om te zien was het ritueel dat plaatsvond bij de bekroning van de winnaar. Ik ga je niet vertellen wat het is, maar dat kan je via dit filmpje bekijken. met de winnaar Felix Denanta in de hoofdrol.

Hoe de winnaars precies worden ingedeeld is me nog niet helemaal duidelijk, maar zoals ik het begrepen heb, krijgt de kweker die de meeste punten verzameld met de ingezonden vissen uit zijn prefecture, ook een prijs uitgereikt. In dit filmpje zie je de prijsuitreiking voor de prefecture van Taniguchi San, die de meeste punten had verzameld, en dus ook winnaar was. Het mooie aan Taniguchi San is dat hij één van de weinige kwekers is, die zijn klanten persoonlijk vertegenwoordigt. Een extra pluimpje als dit zo is.

Dit is zo een beetje mijn eerste dag samengevat. Morgen zijn het de opensales bij Momotaro. Ik ben benieuwd, want dat is iets wat ik nog niet heb meegemaakt. Ter informatie: het tijdsverschil is 8 uur...

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Hallo Luc,

Bedankt voor de update
Wat en mooie koi worden hier weer gepresenteerd
Zeer mooie Kohaku en Sanke
Dit moet een hele beleving zijn om deze kleppers van zo dicht bij te kunnen bewonderen.

Jent on 18/11/2012 14:08

Luc bedankt voor de moeite om dit allemaal weer te plaatsen.
Tís toch niet normaal de kwaliteit die daar rond zwemt...beter word het echt niet! Dat filmpje kan je wel eindeloos blijven kijken.
Zag zelf's een zeer knappe Ai-Goromo...

Gr.Jack.

jack on 18/11/2012 18:56