Zoals altijd in perfecte conditie.

Zoals altijd in perfecte conditie.Netjes verpakt, stevige dozen, allfish in de zakken, 3 zakken in plaats van 2, supergezond hebben ze de reis doorstaan.

Dat is de grote zekerheid die je hebt als je Momotaro koi koopt, ze hechten veel belang aan het goed transporteren van de koi, het respect druipt er van af. Nu zul je zeggen, dat is zo bij iedere kweker....nee dus. Ik ga geen namen noemen, maar ik heb ooit koi aangekregen die je gewoon moest reanimeren om ze terug in orde te krijgen. Sommige kwekers weigeren het levensnoodzakelijke allfish in de zakken te doen uit financiële overwegingen, onbegrijpbaar maar waar.

De vissen waren reeds in Schiphol aangekomen. Ton stond ons reeds op te wachten. Om 21.00 uur waren we in Schiphol en een kwartier later waren we al op weg naar huis. Om 11 uur waren we thuis, de vissen verzorgd, aangepast aan het nieuwe water en verlost van het claustrofobische zakgebeuren. Telkens als ik de koi uit de zakken haal, kan ik het niet laten om te denken wat een akelig gevoel het moet geven om ingesloten te worden in een plastic zak, dan in een doos gestopt en met veel tralala overal naartoe geklotst te worden gedurende een periode, waarvan je het einde niet kent, vooraleer je uit de zakken wordt vrijgelaten. Het moet een gevoel geven van levend begraven te worden. Je kan dan wel zeggen het zijn vissen, en misschien hebben zij geen bewustzijnsproces, maar met zekerheid kan je dit ook niet beweren.

In ieder geval zijn ze in perfecte conditie aangekomen, en ik kan je beloven dat er ontzettend goede toekomstkandidaten inzitten. Ik ga ook iedereen de kans geven om eventueel gebruik te maken van het aanbod om je koi te kiezen en deze een jaar mudpond van bij ons extra te geven.

Wat houd dit in ? je koopt een koi, en je krijgt van mij speciale condities voor een extra jaar mudpond tot in oktober/november. Daarna komen ze terug naar Arendonk, en mogen ze overwinteren tot in april 2011. Het aantal plaatsen is wel beperkt om de mudpond niet over te belasten. Vraag de speciale voorwaarden door mij een mail te sturen. Je hebt de resultaten zelf kunnen zien, met de vissen die we nu uit de winterperiode terug hebben opgehaald.

Op 8 april komt de volgende zending aan, en ik kan je beloven dat daar kleppers van formaat inzitten.

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

is dit de lichting welke Ben heeft geselecteerd tijdens zijn laatste bezoek in Japan? ik kan me voorstellen dat het voor kopers interressant is om een extra interkoi mudpound jaar te reserveren.

gelukkig dat alles goed is verlopen afgelopen nacht.

stephan on 26/03/2010 08:31

mooi dat alleszo snel afgehandeld is en dat de vissen in goede conditie zijn aangekomen. het zijn mooie vissen en ik ben zeer benieuwd hoe zij er live uitzien.

geerard on 26/03/2010 09:19

Luc,heb de Momo's eens goed bekeken.
En daarna honderd keer tegen mezelf gezegd dat ik ga verbouwen dit jaar.
Dus geen vis!
Maar anders was ik 301 op komen halen.
Het is leven is keuze's maken,god wat lastig afentoe!
En jullie maken het bepaald niet makkelijker,tijdje de site maar mijden denk....

Gr.Jack

jack on 26/03/2010 21:31

@ Jack,

Het leven is ook durven niet al te streng te zijn voor je zelf, durven je gevoel wat meer te volgen, je af en toe eens laten gaan tot voorbij je dromen en verzuchtingen, als je begrijpt wat ik bedoel. Zo kijk ik er althans tegenaan, vraag het desnoods maar aan Luc. Een mens leeft immers niet van dromen alleen, maar ook van brood en spelen, en morgen kan het misschien voorbij zijn!

Van een fanatieke en geïnteresseerde koiliefhebber als jij (wie doet beter hier in de Reacties?) zou men dergelijke zelfkastijding niet meteen verwachten. En dat verbouwen, dat kan deels ook nog best in 2011hoor. En wat je vooral niet moet gaan doen, dat is de site van Luc mijden; maar daar geloof je zelf wel niet in, dacht ik zo.

Raadselachtig type dat jij bent! Ik zou je graag eens ontmoeten op een zaterdagnamiddag in Arendonk of ergens op één van de komende koishows.

Martin on 26/03/2010 22:31