Zoekfunctie

Zoekfunctie

Zoals de meesten onder jullie vermoedelijk al hebben gezien, is er een zoekfunctie in het nieuws toegevoegd.

Door het grote pakket aan informatie dat zich ondertussen van februari 2007 heeft opgestapeld, zal deze nieuwe functie het opzoeken van bepaalde onderwerpen vergemakkelijken. Dit werd gedaan op vraag van diverse mensen, die maar al te graag informatie ophalen uit onze site.

Ik heb het eventjes uitgetest en het blijkt degelijk te werken. Probeer doelgerichte woorden in de zoekfunctie te gebruiken en geen veel voorkomende woorden, anders wordt het zoeken ook nog bemoeilijkt. Om een voorbeeld te geven: als je het woord "zuurtegraad" invult, kom je op het eerste nieuwsitem dat ooit gepubliceerd werd uit in verband met het boren van een put. (Leuk om nog eens te lezen trouwens).

Probeer ook doelgericht te zoeken. Als je bijvoorbeeld informatie zoekt over een bepaalde koi met een naam zoals "den appel", vul dan in "appel" en niet "den appel". Bij "den appel" zal de zoekfunctie het woord "den" vele malen terugvinden omdat het een onderdeel is van vele woorden, terwijl het woord "appel" alleen niet zo veelvoudig zal terugkomen. In ieder geval, probeer het uit en test het zelf als je iets wil zoeken.

Zoals je vermoedelijk weet zal ik enkele dagen aan zee doorbrengen. Rini zal zaterdag aanwezig zijn, maar hou er rekening mee dat er wat minder nieuwsitems kunnen verschijnen.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml