Zon...zon en nog eens zon.

Zon...zon en nog eens zon.We kunnen moeilijk zeggen dat we geen goede nazomer hebben gehad, of nog hebben. Laat het zo nog maar een maandje verder duren.

Eerlijk gezegd had ik meer enthousiasme en volk verwacht. Het was de bedoeling om door de speciale actie weer mensen te motiveren en actiever te maken voor het koigebeuren, maar het viel mij tenminste toch wat tegen. Niet dat er niets te doen was, integendeel, maar eigenlijk meer vaste klanten voor de duurdere vissen, wat uiteraard een goede zaak is, maar niet tot de doelstellingen behoorde.

Iets klopt er niet, want de aangeboden vissen zijn minstens het dubbele waard van de aangeboden prijs. Maar ja, niet geschoten is altijd mis, ik heb mijn best gedaan om een grandioos aanbod te doen, maar blijkbaar blijft het animoniveau ondermaats. De promotie is straks voorbij, en ik zal de vissen een vaste verblijfplaats geven voor de winter, en ik ben er 100% zeker van dat ze goed zullen ontwikkelen en verbeteren.

Jack en Corina kwamen van Den Helder om hun vijver te verrijken met een goede showa, en die hebben ze gevonden. Ze hadden een lekkere appeltaart meegebracht en de werd door allen gesmaakt. Terwijl Corina zich met mijn kleinkinderen bezig hield, werd de showa langs alle kanten bewonderd en bekeken. Behorende tot de voorselectie van de veilingvissen van verleden jaar, is de showa die Jack heeft gekozen, een voorbeeld van goede ontwikkeling. Zijn vraag was dan ook: hoe komt het dat deze showa voor deze prijs nog hier zit ?

Het antwoord moeten we je schuldig blijven, maar het is niet zo dat de beste vissen als eerste verkocht worden. Er zijn koi waar nooit naar gevraagd wordt, maar die langzaam tot rijpheid komen, en beter en beter worden naarmate het jaar verstrijkt. Ko de kat was het er in ieder geval mee eens, en eens thuis aangekomen gaf ze de showa een vriendelijke aai om hem te verwelkomen. Mooie foto Jack...

Ik heb een groot aantal filmpjes gemaakt, en zet ze hier even op een rijtje:
koi die voor verrassingen kunnen zorgen
kies maar uit....
Hallo...atarashi sumi ? wat is dat ?
Moet er nog zand zijn ?
De nieuw aangekomenen.

Dave en Katia maakten van hun hart een steen, en konden niet aan de verleiding weerstaan om de oudste koi uit het kamp aan te kopen. De Yamatoya showa heeft eindelijk een goede thuis gevonden, dit is wel zeker. Na 4 jaar dienst te hebben gedaan in Arendonk als blikvanger, is ze eindelijk door iemand goedgekeurd en aangekocht. Ze zullen er nog jaren plezier aan hebben, want al is het dan geen showvis, het is en blijft een prachtige vijvervis.

De nieuw aangekomenen vielen ook zeker in de smaak. Bart en vrouw hadden hun keuze laten vallen op een shiro utsuri van Okawa. Ik ben er vergeten een foto van te nemen, maar als je dit filmpje ziet, dan weet je genoeg. Het perfecte dambordpatroon is exclusief, en als deze koi de gezegende lengte bereikt, dan kan je enkel van een hele mooi shiro spreken.

Nu kan je wel zeggen dat we altijd over mooie vissen van onszelf praten, maar wat verlang je? Wij kiezen iedere koi persoonlijk uit, en dan kunnen we toch moeilijk zeggen dat we deze of gene niet mooi vinden ? Er zijn altijd koi die eruit springen, maar dat merk je wel als we deze bekijken. Laat ons ons enthousiasme, er is al zoveel terughoudendheid...

Davey en Richard kwamen eigenlijjk wel voor het promotieaanbod, maar lieten zich ook verleiden door de spetterende shirootjes.... Het werd tenslotte een mugashi ogon en een shiro van Okawa. Hun aankopen eerder dit jaar waren goed geëvolueerd, dus klant tevreden, en dan kan je zeggen dat we het goed gedaan hebben.

Tenslotte waren we ook blij om Martin terug te zien, die duidelijk hersteld was na zijn 14-daags verblijf in het ziekenhuis. Nog niet volledig de oude volgens hem, maar het wijntje kon hem toch bekoren...welkom thuis Martin...

Vandaag zal ik aanwezig zijn tot 12 uur, daarna is het promotiegedeelte voorbij, maar hopen dat we nog een goede verkoop in de nazomer mogen beleven.

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

mooie showa en de shiro de Davey en Richard hebben uitgezocht...helemaal mijn smaak!!!!

Arjan on 09/09/2012 08:48

Een hele goede morgen allemaal. Weer zo'n dag, waar een ieder van kan genieten!
Jack, dat is nu een mooie showa, leuke aanwinst en kom hem spoedig even bewonderen.
Fijn, dat Matthijs weer de oude is, lekker genieten van het leven. Gr. Dick

Dick van Excel on 09/09/2012 09:18

De Showa maakt rustig haar baantjes,alsof ze hier al jaren is.
Karakter van een Chagoi lijkt wel.
Verrijking van de vijver. Zeker wat Ko betreft,dikke vrienden.

Martin,jammer dat ik u mis liep. Volgende keer geen ziekenhuis door problemen met de lever toch... Levensgenieter!

Het was weer prettig Luc! Ben bedankt voor een paar nuttige tips!

Gr.Jack.

jack on 09/09/2012 10:49

Jongens toch, wat is het leuk om al dit geweld tezien! Jack , uw showa is wat mij betreft een plaatje! De shiro's, Luc ik wist niet dat u zulke prachtige exemplaren zitten had! Ik heb me ondertussen elders deze zomer verrijkt met een shiro! Had ik dit geweten...
Blij dat Martin terug de oude is! Ken deze persoon wel niet maar heeft het hart op de juiste plaats.
De oudste koi uit het kamp mag er helemaal zijn voor mij...
Nog een warme aangename zondag.

kurt on 09/09/2012 12:43

Mooie aanwinsten Jack!

Ton on 09/09/2012 15:18

ik heb je gemist Ton.

luc on 09/09/2012 15:34

Als ze terug wijn drinken is het altijd een goed teken.
Hopen dat de aanbiedingen vandaag beter gaan.

Johan on 09/09/2012 17:56

Leuke shirootjes Luc ! Heb eens even zitten loeren en ik zou die van Marudoh (1209017) nog wel eens over een paar jaar willen zien.....

Joost Verbeek on 10/09/2012 11:06