Zwaar weekend

Zwaar weekendHet was een zwaar weekend en ik heb het wat rustiger aan gedaan.

Ik heb wel de certificaten van de koi ingescanned zoals je vermoedelijk gezien heb, en ik heb ook de certificaten die nog niet bij de vissen stonden op de juiste plaats gezet.

De kleine visjes hebben het iets moeilijker gehad, maar zijn nu redelijk aan het zwemmen. Ik was wat ongerust, maar ben nu toch iets gerustgesteld.

Ik heb wel een klein filmpje gemaakt van de eerste nacht van de vissen, waarbij ik toch een raar gedrag heb gezien van een koi. Eentje begon versneld rond te zwemmen, werkelijk als een speedboot. Hij botste 3 of 4 maal tegen de zijkant van de vijver. Gelukkig is die opgevuld met isolatiemateriaal, zodat de forse aanraking toch verzacht werd.

Het was een angstig moment, en het gedrag kon ik echt niet plaatsen. Een Ph aanpassing kon het niet geweest zijn, maar de snelheid of acceleratie die ze maakte was enorm. na enige tijd begon ze rustig rond te zwemmen. en deze morgen was alles weer in orde. Ik heb ze de ganse dag in het oog gehouden, en er mankeert niets meer aan...

Als er iemand is, die dit gedrag ooit meegemaakt heeft, of die weet wat dit zou kunnen zijn, zou ik hiervan wel graag op de hoogte gebracht worden.

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Ook ik heb het wel eens meegemaakt met nieuwe koi in de quarantaine bak dat ze overal tegenaan botste en hard rond zwommen, ik denk toch dat het een andere samenstelling van het water is, in combinatie met stres.
hier was het na een dag over en verder geen problemen meer mee gehad.

Gr. Gerry

Gerry on 04/12/2011 17:54

heb ooit een showa gehad met dezelfde kenmerken heb hem Maarten laten
onderzoeken,waaruit bleek dat hij een ongeneeslijke hernia had

jacky on 04/12/2011 20:05

Ik ken iemand die het ook heeft gehad , 1,5 dag lang, en dat bleek bij navraag bij 2 koidokters een tijdelijke stress te zijn, men dacht dat het een verkeerd signaal was in de hersenen van de koi, want lichamelijk en ook na infrarood scan, was alles in de vis en met het water in orde.
Als het eenmalig tijdelijk is, hoef je je niet druk te maken.

Paul van Laarhoven on 06/12/2011 10:24

Hoi Paul, dat is een antwoord waar ik blij mee ben. Dat stelt me wat gerust. Ze zwemt nu nog rustig rond, en ik hoop dat het zo blijft.

luc on 06/12/2011 18:58