Een koi met een Visie.

Een koi met een Visie.Eén van onze onvoorwaardelijke blikvangers die momenteel nog in Japan rondzwemt, is wel degelijke deze kohaku van Momotaro.

Ze werd aangekocht op de eerste dag van de veiling in december 2018 en werd onmiddellijk door ons geklasseerd als een mogelijke topper in de toekomst.

In Japan laten of over laten komen, dat is dan de vraag. Nog even het filmpje laten zien om de koi in vol ornaat te bewonderen.

Wat ons vooral opvalt is de bouw van de koi met een mooie brede en lange kop, de gevulde backbone en het geweldige staarteinde.

Het patroon is een open vraagstuk, en totaal niet belangrijk in vergelijking met de bouw van de kohaku. Sommigen zullen er van houden, anderen weer niet, het eeuwige twistpunt, maar in dit geval niet onderhevig aan commentaar.

De patronen likken nog aan elkaar, en de vraag is hoe dit zich verder zal ontwikkelen. Naderbij komen is geen onmogelijkheid, dat hebben we al meer gezien, en dan zou je kunnen spreken van een inazuma-achtig patroon, alhoewel dit twijfelachtig is.

Het kan zich ook scheiden, en dan kan je spreken van een sandan kohaku, alhoewel op het patroon weinig aan te merken is. Zowel de voorkant als de achterkant zijn volgens het boekje….

De strijd om ze binnen te halen was dan ook hevig, maar we hebben de strijd gewonnen en zodanig is ze nu in onze handen. Ik heb de neiging om deze kohaku nog een jaar de tijd te geven om verder te ontwikkelen. De resultaten zullen volgens ons geweldig zijn.

Misschien is er ooit een toekomst weggelegd zoals kohaku van Max Koifarm die Jumbo Champion is geworden op de AJKS, wie weet, en dromen mag natuurlijk...

Ik ben trouwens benieuwd hoe de andere aanwinsten de winter hebben overbrugd, want er zit heel wat lekkers in de pen. Ik zal ze in april kunnen opvolgen, want dat wordt pas mijn eerste Japanreis dit jaar.

Ik heb geboekt van 9 tot 18 april, en ik zal dan de selecties bekendmaken van de koi die azukari zullen blijven. Mijn reis is geboekt in functie van de veilingen, waarbij zowel Sakai, Momotaro en het Event van Narita in de planning zitten, inclusief de laatste voorjaarsbezoeken aan Matsue, Taniguchi, Takigawa en Nonami.

Het merendeel trouwens van de nisai die eind vorig jaar aangekocht worden zullen eind april, vermoedelijk 24 of 25 april geleverd worden.

Reacties