Nieuws: Column van Rini

Ode aan Keiko

› 09 May 2012 - Lees meer

Ode aan KeikoHet is me gelukt. Ik heb Rini kunnen overhalen om toch nog eens een artikel te schrijven.

Lees meer over Ode aan Keiko

Interkoi Duitsland

› 31 March 2012 - Lees meer

Interkoi DuitslandDit weekend speelt de 19e uitvoering van de Duitse Interkoi show zich af in de hallen van Rheinberg bij Duisburg. De eerste serieuze koishow van het jaar. En....niet onbelangrijk met dit gure weer, overdekt.

Lees meer over Interkoi Duitsland

Close-up

› 24 July 2011 - Lees meer

Close-upIedere zichzelf respecterende koihobbyist heeft tenminste wel op een van zijn bodem drains
een luchtverdeler of spindrifter bevestigd zitten. In combinatie met bijvoorbeeld een 50 watts luchtpomp deponeert zo’n luchtverdeler een bulk aan opgezwollen water en lucht op de oppervlakte van onze vijver. Er ontstaat zelfs een bult.

Lees meer over Close-up

Camouflage

› 30 June 2011 - Lees meer

CamouflageIk moest nog terug naar Helvoirt om een aerator af te leveren bij Anne-Marie en Jos, de nieuwe eigenaren van Camouflage.

Lees meer over Camouflage

Domino Vobiscum

› 16 June 2011 - Lees meer

Domino VobiscumHij was stil, daar achterin mijn autobak. Hij was toch altijd al een rustige. Geen tamtam, geen drukte. Rustig aan, dan breekt het lijntje niet. Vrouwen interesseerden hem maar matig, behalve als ie een paar dagen op vakantie ging. Naar een koishow bijvoorbeeld. Dan sprong ie er met geweld bovenop.

Lees meer over Domino Vobiscum

Een paar gram teveel

› 17 May 2011 - Lees meer

Een paar gram teveelHet gebeurt niet vaak dat een non go-sanke Grand Champion wordt van een internationale koishow. Toch was dat het geval in 1996 op de vierde NVN show, toen de shiro utsuri van Harold van Engelen uit Gilze er tot verrassing van velen met de eretitel vandoor ging. Er zit een machtig verhaal achter deze prijswinnaar.

Lees meer over Een paar gram teveel

Een mootje koi

› 01 March 2011 - Lees meer

Een mootje koiObesitas oftewel vervetting of overgewicht is zo langzamerhand in de gezondheidsdiscipline tot een onderwerp uitgegroeid dat de hype van het “stoppen met roken” benadert.
“Je bent wat je eet” is in dit verband een van die gevleugelde spreuken die de kernen van het probleem opzoekt en probeert te wijzen op het nut van gezond eten.

Lees meer over Een mootje koi

Mudponds, geen uniforme wetenschap.

› 27 January 2011 - Lees meer

Mudponds, geen uniforme wetenschap.De mudponds in Japan kennen een bijzonder positieve weerklank. Elke koihobbyist raakt welhaast in vervoering als het gaat over de toegenomen kwaliteit en formaat van de koi zodra deze in het najaar worden geoogst. Het lijkt wel of alle vissen er maar beter, mooier, glimmender en groter worden. Maar is dat ook zo en wat ligt er nu werkelijk aan de ontwikkeling van de mudpondkoi (nieuw woord voor Scrabble) ten grondslag? En dan even de bloedlijnen buiten beschouwing gelaten.

Lees meer over Mudponds, geen uniforme wetenschap.

Flavo: wat overwegingen bij elkaar geharkt.

› 30 December 2010 - Lees meer

Flavo: wat overwegingen bij elkaar geharkt.Nu het oude jaar aan een uitvaart bezig is en het nieuwe op punt staat geboren te worden, is een zekere mate van reflectie op het vijvergebeuren in 2010 aan de orde.

Lees meer over Flavo: wat overwegingen bij elkaar geharkt.

De winter. Wat nu?

› 22 December 2010 - Lees meer

De winter. Wat nu?
Sneeuwruimen is een actieve bezigheid dezer dagen. Er is een flink pak gevallen de laatste tijd en we zijn er nog allesbehalve vanaf. Ik krijg er zo langzamerhand een drupneus van…

Lees meer over De winter. Wat nu?