Camouflage

CamouflageIk moest nog terug naar Helvoirt om een aerator af te leveren bij Anne-Marie en Jos, de nieuwe eigenaren van Camouflage.

Camouflage zwemt nu rustig haar rondjes in een strakke, honderd kuubs vijver. Ze heeft het overzetten goed doorstaan en lijkt al helemaal aan haar nieuwe omgeving gewend. Het grote raam van de villa viel me op: het biedt vanuit de huiskamer een fantastische full eye view op de vijver. Deze vijver wordt voor 90% gefilterd door een tien meter lange plantenbak, die gevuld is met lavastenen. Toch weer speciaal om te zien dat op een strakke, modern opgebouwde koivijver een "ouderwetse" plantenbak als katalysator dienst doet en de hedendaagse filterlijnen haast overbodig weet te maken. De plantenbak is te zien op de achtergrond op een van de fotos.
Anne-Marie is de driving force achter de vijver en ook zij opteert langzamerhand voor minder vis en meer kwaliteit. Ze is overgelukkig met Camouflage, meteen zo'n beetje de grootste koi in de vijver. Hoe dan ook: deze indrukwekkende plas water maakt volgens mij een tv in de huiskamer overbodig! Voer ze maar goed.

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

ja dat is zeker heel apart zo vanuit de huiskamer de vijver op kijken. En een 15 a maximaal 20 tal jumbos van meer dan 80 cm er in dan zou ik niet meer bij het raam zijn weg te slaan.

Netjes allemaal zeg. Al zou ik dan zelf nog een extra bakki shower overwegen naast de plantenbak.

Wim on 01/07/2011 10:14

Ik ben 1 van de gelukkige die de vijver regelmatig in het echt mag zien. Dan komt hij nog imposanter over dan op de fotos (die overigens wel mooi zijn rini). In de korte tijd dat jos en annemarie bezig zijn met koi zijn ze nu al helemaal bezeten door het koivirus. Ik wens ze nog veel succes met hun hobby en houdt de katten in de gaten annemarie "hahaha".

ton on 01/07/2011 14:10

Ziet er mooi uit allemaal,zeer verzorgd en rustig.
De kat,Maine Coon?
Koi en Coon's,gouden combi!

Gr.Jack.

jack on 01/07/2011 21:20

wat een geweldig huis en een geweldige tuin en vijver.
Een perfect plaatje

Geerard on 02/07/2011 08:00