Just a lazy afternoon

Just a lazy afternoon

Elk jaargetijde heeft zijn eigen bekoringen. Maar slechts weinig gaat boven een heerlijke nazomermiddag in September. Zoals vandaag. Een moment waarin de natuur haar adem inhoudt en er een deken van serene rust over het landschap is gelegd. Zelfs de koi bewegen zich uitsluitend in slow motion.

Nu beide kleine logeetjes, de Izumoryu en de Mako begin deze week uit de vijver naar hun overwinteringsoord zijn vertrokken, is er een merkwaardige, sluimerende kalmte in de vijver teruggekeerd. De zeven resterende grote vissen doen nog alleen, wat grote vissen hoofdzakelijk plegen te doen: kalm en ongestoord hun zweverige baantjes trekken, hier en daar wat plukkend aan de draadalg of hun kop in de vegetatie duwend, zoekend naar een verloren versnapering.

Ik had een handje Frostbites op het wateroppervlak gestrooid, een gespreid dekentje van zachte pellets, dat snel de bordervegetatie in dreef en alras de aandacht van de zes bevallige meiden en de grote gespierde jongen trok. Geen drukte, geen geduw, geen geplons, wel een opstopping en een file van massieve vissenlijven, die rimpelingen aan de waterspiegel ontlokten.

Terwijl ik mijmerend dacht dat de pellets nu zo langzamerhand wel allemaal opgeslokt moesten zijn, bleef een plekje een constant middelpunt van aandacht. Wat veroorzaakte deze magneet op de vissen? Eén klein korreltje op een lelieblad! Ze roken het, ze voelden instinctief de aanwezigheid van deze snack, maar het duurde bijna een uur voordat de korrel van het blad werd gelicht en opgezogen werd. That's what koikeeping is all about.

Rini Groothuis

Beste mensen, ik kan dit volledig bevestigen. Ik kom juist van Rini, want ik was op ziekenbezoek geweest. Ocharme wat was hij ziek. Ik had 2 lekkere "soezekes" meegenomen waar hij gek op is, maar hij luste ze helaas niet, zo ziek was hij. Uit puur medelijden heb ik ze dan zelf maar opgegeten. Een mens moet zich al eens opofferen nietwaar. Ik ga er een aantal foto's bijplaatsen om het verhaal compleet te maken. (vanaf foto 13 zijn ze van mijzelf) en een aantal filmpjes om de sereniteit te schetsen. Het water ziet er trouwens geweldig uit. Veel mensen zouden willen tekenen voor dit soort water. Wat mij vooral opvalt is het hi van Domino. Dat is op dit moment toch wel schrikbarend verbeterd.

Ziekenbezoek-01

Ziekenbezoek-02

Ziekenbezoek-03

Ziekenbezoek-04

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml