Vijver Makeover (4)

Vijver Makeover (4)

Benieuwd hoeveel afleveringen deze serie gaat omvatten. Ik hoop niet al te veel. Feit is wel dat ik de werkzaamheden aan de vijver lichtelijk (!) heb onderschat. De ene aanpassing lokt weer twee andere uit en dat schiet zo natuurlijk niet op. Bovendien: de lente is in aantocht en ik wil zo langzamerhand vissen in mijn vijver zien.

Gelukkig zijn er lichtpuntjes. Het goede weer van de laatste dagen maakt dat het crescendo gaat met de werkzaamheden. Die overigens wel beperkt zijn gebleven tot afbraakwerken en puinruimen. De afbraak van de put - waar het allemaal om te doen was - was namelijk het eerstvolgende punt van het scenario. Dat betekent het verwijderen van de bankarai bedekking en het afbeitelen van de dubbelsteense muur van het achterste vijvergedeelte. Daardoor ontstaat een open verbinding met de put en het geeft meteen een goed zicht op de contouren van de nieuwe vijver. Die krijgt nu ineens veel meer diepte en reliëf. Toch een heel gat als het water eruit is.

De grote vortex mag eruit: hij heeft tien jaar zijn plicht gedaan. Nu maar afwachten of de sieve in staat is dezelfde hoeveelheid vuil te verwijderen. Het scheelt in ieder geval ontiegelijk in ruimte.

Roland kwam vandaag een flinke helpende hand bieden en de afbraak is nu zo goed als voltooid. Langzaam kan ik me richten op echte bouwwerkzaamheden. En dat is toch wel wat aangenamer. In tussentijd heb ik alle pvc-leidingen nog eens kritisch bekeken. Wat 50 mm. was is 63 mm. geworden; 63 mm is naar 75 vergroot en 75 is door 90 mm vervangen. Ruim baan voor water dus.

Bovendien heb ik zoveel mogelijk bochten uit de leidingen gehaald. Een haakse 90 graden bocht vergroot de weerstand op de pomp met zo'n 5%, dus het is de moeite waard hier kritisch naar te kijken.

De komende dagen beloven goed weer: nu even doortrekken.

Rini Groothuis

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml