de showa van Rob.

de showa van Rob.Update van showa nr. 20 van de 64 reeks. Gewoon een prachtige koi in wording.

Mail van Rob:

Hallo Luc,
Hier maar weer eens een berichtje vanuit het zuiden. Hoewel ik niet vaak en niet graag Koi bowl kon ik het vandaag toch niet laten de Showa uit de 64-groep te bowlen, meten en fotograferen. Ik was uitermate tevreden met de ontwikkelingen. Ze zag er prima uit: lengte precies 40 cm ( 8 cm erbij sinds mei 2008), huid lacht je aan en er begint zowaar Sumi door te breken. Kortom: een tevreden eigenaar van een Showa uit de 64-groep. Zie de foto.
Over het artikel met Rini ben ik ook tevreden, ik zag dat er foto's van jouw hand aan toegevoegd waren, leuk! Tot hoors maar weer,
Vriendelijke groet, (ook aan Rini)


Over het sumi moet je je absoluut geen zorgen maken Rob. Er komt misschien meer sumi opzetten als je straks lief is. Zalige koi hoor...

Nog even vermelden dat wij zaterdag open zijn vanaf 11 uur en zondag op onze afscheidsdag vanaf 12 uur. Iedereen is welkom !!

Reacties

7 reacties tot nog toe

Rob,

Ik neem direct van je aan dat dit een Showa is, maar als je dit niet had geschreven was ik haast zeker van dat het een Sanke is.
Blauwe ogen, los staand tjejime, het zichtbare sumi alleen boven de laterale lijn, de vorm van het sumipatronen (op de staart na).
M.a.w niets wat op een Showa lijkt.
Maar buiten dat een plaatje om te zien, en er een van zeer mooi kwaliteit.

zalm on 26/09/2008 19:31

hallo Rob .
een pracht van een koi .
het zou mij niet verbazen als het een prachtige sanke gaat worden .
de verdeling van het summi en de tejemi in de borstvin wijzen daar nu op .
het sumi wat over een tijdje op het hoofd zal verschijnen wil niet zeggen dat het een showa is .
de tijd zal het leren en als sanke zal deze zeker niet misstaan integendeel zelfs .
ook een kweker kan een foutje maken net zoals ik .
ben benieuwd naar de verdere ontwikkeling .

Ben Doorakkers on 26/09/2008 19:35

hallo zalm .
toch leuk om te zien dat jij de zelfde bevindingen hebt als ik .
terwijl ik dit bericht aan het typen was heb jij je bericht verzonden .
een mooi toeval en leuk dat we dezelfde bevindingen hebben .

Ben Doorakkers on 26/09/2008 21:01

Hallo Zalm en Ben,
Bedankt voor jullie positieve reacties. Zelf weet ik ook niet welke kant het op gaat met deze vis. Sanke speelt ook telkens door mijn door mijn hoofd, hoewel het certificaat en de bloedlijn (Shiro Showa) dat toch tegenspreken. Het zou in dat opzicht merkwaardig zijn als de vis zich zou ontwikelen als Sanke, hoewel ik er in dat geval niet rouwig om hoef te zijn. Het wordt dan inderdaad een mooie Sanke denk ik. De toekomst wordt er alleen maar spannender op. Ik hou jullie van tijd tot tijd op de hoogte.
Groet, Rob

Rob Peters on 26/09/2008 21:47

Hai Rob, ik sluit mij zomaar aan bij de meningen van Ben en Zalm. Denk echt dat het een sanke wordt en niet de eerst de beste. Body van de shiro showa bloedlijn, een schitterend hi patroon en sumi op de juiste plaatsen. Vinnen met een enkel streepje tjejime, helemaal top. De sumi vlakken zullen alleen nog maar groter worden en mooi verdeeld over het hi en het wit, moet je dat eens zien als het is uit ontwikkeld! Ben zeer benieuwd hoe deze er uit ziet over een jaartje!
mvg
Ton

Ton Janssens on 27/09/2008 16:15

En toch houd ik het erop dat het een showa is: de menware op de kop begint al zichtbaar te worden. Maar wat het ook is; bovenal een prachtige koi, Rob.

rini on 27/09/2008 16:21

Ik ben het ditmaal niet helemaal eens dat het een sanke wordt. Ik heb er ook bij stilgestaan, maar als ik soms zie dat het sumi op de vinnen eerst in strepen uitstraalt als het ware, maar wel gevolgd door zwarte wolkjes, en nadien terugtrekt tot een volwaardige motoguru, dan pas ben je zeker. Ik zie trouwens ook nog een serieuze hashiware/menware klaarzitten hoor...
Kijk ook eens op deze link van zwartneusje, en kijk hoe die motoguru verder is ontwikkeld. Trouwens nog altijd een prachtige koi om naar te kijken vind ik.

luc on 27/09/2008 16:24