Eén van mijn eerste aankopen

Eén van mijn eerste aankopenDeze shiro herinner ik me nog goed. Dit was één van mijn eerste, en ik geloof zelf mijn eerste bestelling uit Japan. Leuk om dit nog eens terug te zien. Ik ga verder met de woorden van de eigenaar Joost...

Beste Luc,

Hierbij ontvangt u een paar foto's van de Shiro welke ik eind vorig jaar bij u gereserveerd, en eind Maart van dit jaar opgehaald heb. Deze was bij aankomst in mijn vijver 38 cm. en nu 48 cm. Ach, de foto's spreken voor zich. De kop is nog wel geel, maar ik hoop dat dit nog wat weg trekt.

Misschien dat u weet hoe die ontwikkeling over het algemeen bij Momotaro Shiro's is ?? Qua karakter is dit trouwens een heerlijke koi, die exact weet wanneer het voedertijd is ! Ik heb deze foto's gisteren gemaakt, daar de Sanke van Ehara een klein wondje had, wat ik wilde inspecteren. Deze Sanke is vanaf uw aktiedag van 11 augustus van 30 naar 35 cm. gegaan en ook de body is toegenomen. Ik vond dat trouwens een bijzonder leuke aktie !

De Sanke van Takigawa heb ik nog niet geschept, maar hoop daar binnenkort ook een update van te geven. Deze doet het trouwens ook bijzonder goed.

Als laatste heb ik nog een fotootje bijgevoegd van een Showa die ik laatst bij Interkoi Rotterdam gekocht heb. Misschien vind u het ook leuk om deze te zien. Als laatste wil ik u een bijzonder goede Japan-reis wensen en tot ziens !

Joost V.

Meer afbeeldingen

Reacties

10 reacties tot nog toe

Dag Joost,
Bedankt voor deze heerlijke update. Hier ben ik bijzonder blij mee. De shiro's zijn inderdaad de eerste koi die ik ooit heb besteld bij Olav in Japan. Er zwemmen er trouwens nog enkele van rond voor zover ik weet. (ik geloof dat Ton er ook eentje heeft, dus Ton....). Wat ik kan zien is dat de shiro qua body zeer goed is toegenomen en dat het sumi zeer evenwichtig aan het worden is. Als het gedeelte sumi op het hoofd zich doorzet zou je wel eens een zeer attractieve shiro kunnen hebben. Deze shiro komt uit de shiro showa bloedlijn van Momotaro en de meeste mensen die de shiro showa bloedlijn kennen weten voldoende. Als Ben Doorakkers dit bericht leest dan moet hij maar eens reageren want die kent deze bloedlijn als geen andere...

Heel plezierig dat je ook een showa bij interkoi Rotterdam hebt gekocht. Zeer mooie showa trouwens...Wist je dat meerdere mensen bij de interkoi vestigingen koi kopen. Wij verstaan elkaar uitstekend en de sfeer is altijd ontspannen...Van de week was interkoi Zwolle nog bij mij om enkele koi aan iemand in Belgie te verkopen. Plezierig om toch op een ontspannen manier samen te werken. Ik zie ook met verwachting de andere foto's tegemoet.

Ik ontvang zeer graag updates van koi die ooit bij mij gekocht zijn. Ik herinner ze me niet allemaal, maar toch vele...

luc on 19/10/2007 07:11

Wat ik vergeten te vermelden heb, is vooral de motoguru die bij de koi zo positief is ontwikkeld. Dit zie ik ook bij meerdere showa's van Momotaro. Sommige hebben helemaal geen motoguru en nadien begint dit stilaan op te komen...zeer plezierig om te zien, en het wordt goed bevestigd op deze foto's van de shiro.

luc on 19/10/2007 07:15

Hoi Luc,

Ben nog even aan het zoeken geweest op het net, naar de shiro showa bloedlijn van momotaro. Deze schijnt bekend te staan om zijn brede bouw en goede huidkwaliteit... Zou het erg leuk vinden als er mensen zijn die er meer van af weten zouden reageren. Dit zou mij namelijk de mogelijkheid verschaffen om weer wat bij te leren in deze heerlijke hobby.
Ik ben begonnen met wat kleinere en kwalitatief mindere vissen (zoals de meeste denk ik) puur om ervaring op te doen. Langzamerhand komen er nu wat kwalitatief betere koi en ik merk dat ik vooral veel leer en anders begin te kijken, mede door wat ik op diverse fora lees en vooral door gesprekken met liefhebbers.
Op 11 augustus zat bijvoorbeeld Rini bij u aan een tafeltje te praten en ondanks dat ik me niet in het gesprek gemengd heb, zuig ik wel alles op wat er gezegd wordt.
Ik kan er namelijk zelf ook alleen maar van leren en zo beter worden.

groeten,

Joost Verbeek

Joost Verbeek on 19/10/2007 09:13

Joost, proficiat met je shiro. Maak je niet druk om de gelige kop. Er zijn vele redenen waarom koi een gelige kop hebben. Bijv. het langdurig geven van kleurvoer (niet doen bij jonge vissen!). Ik denk dat de huid op de kop (die strak op de schedel ligt) nog heel dun is. Dat betekent dat deze vis nog niet 'af' is. Naarmate zij ouder wordt en de kleurstelling tot volle wasdom komt, zal het gelige zich langzaam terugtrekken. Dat kan overigens best wel enkele jaren duren. Maar dat is ook het mooie aan de ontwikkeling van een koi.
Rini

rini groothuis on 19/10/2007 17:19

Ik vergat nog te vermelden dat naarmate de koi ouder wordt, de huid ook dikker wordt. De doorschijn van de schedel wordt steeds minder en dat is ook reden dat het gelige zich tot wit ontplooit. Rini

rini groothuis on 19/10/2007 17:26

Joost
Momotaro's shiro showa bloedlijn is opgebouwd door meerdere kruisingen met Dainichi en Takeda showa's.
Het resultaat hieruit was een enorme showa, met deze showa werd later opnieuw verder gekweekt .
Opnieuw werdt er weer gekruist met Dainichi en Takeda showa's.
Shiro showa is helaas dood.
Ze werd wel 92 cm , wat erg groot is voor een showa.
De Koi die wij nu aangeboden krijgen zijn de jongen van de nakomelingen van Shiro showa.
Kenmerkend voor deze koi is dat ze enorm breed worden.
ook het wit is zeer goed , wat bij showa's toch altijd een beetje een probleem is.
Het gelige hoofd van jou koi zal naar mate deze ouder word wel verbeteren.
Of het is een mannetje en bij mannetjes komt het regelmatig voor dat het hoofd wat gelig is of blijft.
Je hebt een mooie showa gekocht, die nog volop in ontwikkeling is, omdat het motoguru op het eind van de borst vinnen zit , dit zal gaan terug trekken .
Als dit tot aan het lichaam terug getrokken is zodat er 2 mooie aanzetten zichtbaar blijven, dan pas is het sumi gesetteld waar het verschijnen zal.
waarschijnlijk zal jou koi een erg mooie menware gaan ontwikkelen.
Zoals het nu laat aanzien ook nog eens een hashiware.

Ben Doorakkers on 19/10/2007 19:26

Bedankt Rini en Ben voor jullie reakties !

Uit dit soort commentaren leer ik veel en leer ik vooral als beginnend hobbyist om anders naar koi te kijken.
Hoop jullie zeker nog eens tegen te kijken bij Interkoi !

met vriendelijke groet,

Joost Verbeek

Joost Verbeek on 20/10/2007 20:59

hij die lijkt wel op die van mij kijk maar is bij ophalen van koi
super showa

rick on 20/10/2007 21:06

Om misverstanden te voorkomen de Showa heeft Joost bij mij weg en is van de kweker Sakai Fish Farm (SFF).
Deze showa heb ik veel vertouwen in waaronder ook de belangrijke punten welke Ben aangeeft.
Heel veel plezier met de koi en hou ons op de hoogte van de toekomstige ontwikkelingen.

groetjes

Erwin
Interkoi Rotterdam

Erwin (interkoi Rotterdam) on 21/10/2007 00:51

Hierin heeft Erwin gelijk !
De Showa komt van Interkoi Rotterdam en is van SFF
De Shiro is van Momotaro en deze komt volgens Luc uit de Shiro Showa Bloedlijn.

groeten,

Joost

Joost Verbeek on 21/10/2007 21:32