Eerste update showa's 2008

Eerste update showa's 2008Dit is de eerste evaluatie van de showa's die op 4 mei werden aangeboden. Kijk en oordeel zelf.

Hallo Luc,
Even een berichtje van totaal andere strekking: Wij hebben vanavond de kleine showa even gevangen en gebowld. Weer valt op dat het zo'n rustige koi is. Geen spoortje van stress, niet weg proberen te springen, niet klapperen in de sok, niks geen stress of gewapper in de bak. Heel bijzonder.

Ze meet bijna 34 cm! (was 30 toen ze in de vijver ging) en dat in 8 weken tijd! Maar vooral: die body... moet je eens kijken.

Het zijn niet de beste foto's, vooral die van vandaag niet, maar ik heb geprobeerd ze een beetje bij elkaar te zoeken qua houding. De foto's van 4 mei zijn bij ander licht ('s avonds) genomen, dus dat is het verschil in het beni. Dank je voor het naar onze streken halen van deze koi!


Meer afbeeldingen

Reacties

7 reacties tot nog toe

Erg leuk om te volgen..inderdaad al fors in body toegenomen...maar ook het sumi zie je al meer doorkomen..prachtige vis!

Matthijs[interkoi zwolle] on 30/06/2008 10:48

Zij bevalt me steeds meer en meer Noëlle. Het is een echte shiro showa zo te beoordelen. De levering van dit jaar zijn ook geweldig van karakter moet ik toegeven. Nooit zulke plezierige tosai gehad. Ik heb er nog maar enkele zitten, maar die blijven geweldig om te bekijken. Als er nog mensen zijn die een update van hun showa's willen laten zien...doorsturen maar.

luc on 30/06/2008 11:06

Hè wat leuk! Ze staat hier! Wat op de foto's niet goed is te zien (helaas) is het prachtige fucarin dat er aan zit te komen (zal nog wel een tijdje duren voordat dat af is) en de mooie glans.

De foto's vertekenen nog iets: het lijkt of ze een buikje heeft. Maar dat is niet zo. Vanaf de buik trekt het sumi naar boven en dat geeft een schaduwplekje, precies op die cruciale plek.

Inderdaad het karakter: het is een heerlijke koi om in de vijver te hebben. Hoewel ze veruit de kleinste is, is ze voor de duvel niet bang en gaat heel rustig door met het afskimmen van het oppervlakte. Zelfs na het vangen was ze de eerste die naar boven kwam om te eten.

Oh ja: en ik denk dat Ben gelijk had: het lijkt echt een vrouwtje te zijn. Ach, en als dat niet zo is: een man met zo'n body steelt ook echt wel de show!

Ben d'r heel content mee!

Ze heet trouwens Ume... De eerste koi die bij ons een naam heeft gekregen.

Noëlle on 30/06/2008 12:14

zo dat gaat goed aan die kant .zo doorgaan dan zit er iets heel moois aan te komen .groetjes ben .

Ben Doorakkers on 30/06/2008 18:47

wow wat een body zeg !

bijna 2 x zo breed
prachtige evolutie van de showa

Frank

Frank Borgmans on 01/07/2008 21:00

Zo Noelle, wordt een fraaie koi! Pas maar op dat ie niet je vijver uitgroeit!
mvg
Ton

Ton on 01/07/2008 22:08

Ton, als dat toch eens zou kunnen.... dat deze koi de vijver uitgroeit... Een heerlijk vooruitzicht lijkt me dat!

KH: 4, GH: 8.

Groetjes,

Noëlle on 01/07/2008 22:53