Het voordeel van een archief

Het voordeel van een archiefVelen praten over hun koi te laten ontwikkelen, en raken erdoor begeesterd. Enorm fascinerend en spannend.

Wij doen er nog een schepje bovenop, wij praten er niet alleen over, maar we laten het ook zien. Dank zij een verstandig aangelegd systeem, waardoor ik op eenvoudige wijze alle informatie over de koi van jaren terug kan terugvinden, lukt het mij om niet enkel met woorden, maar ook met beelden de ontwikkeling van koi te laten zien.

Het is in eenieders belang om dit op te kunnen volgen, en zelfs met het aantal koi dat de revue bij Interkoi gepasseerd zijn, best een haalbaar systeem.

Als je ziet dat er in het archief reeds meer dan 600 koi afgebeeld zijn, en dit sinds het archief geactiveerd is, en dat is een dikke 2 jaar, dan is het best een indrukwekkend gebeuren.

De 2 koi die ik vandaag eventjes in het zonnetje zet, zijn van R.M. uit Antwerpen. Bekijk het filmpje hier. Hij is al enkele malen in het nieuws geweest met zijn vijver, maar dit is de eerste update die ik van zijn vissen mag ontvangen.

Zijn koi ontwikkelen altijd goed, en je ziet dat hij verstand van vijveren heeft. Het is dan ook dankbaar om de koi terug te zien in blakende gezondheid. De sanke van Momotaro is een zuster van de sanke die enkele dagen geleden het nieuws haalde, beiden dochters van de Mako yondan sanke van Momotaro van 103 cm.

De kohaku is een mannelijke kohaku van Taniguchi, moederdier een SFF Rose Queen x SFF Rose Symbol als vader. Wederom zie je toch weer deze geweldig mooie kohaku van Taniguchi op het toneel verschijnen. We gaan er op het einde van dit jaar veel tijd in steken in onze Taniguchi San.

In februari 2011 heb ik het filmpje van Taniguchi San al eens in het nieuws gezet, en ik zal het nu nog eens doen, want hij had lang geoefend om dit filmpje te laten maken. Laten we het dan nog maar eens "in the picture" zetten.

Je moet het je voorstellen dat het voor ons hetzelfde zou zijn, als wij plotseling een boodschap in het Japans zouden moeten opzeggen. Het einde van het jaar zal het veel over deze kweker gaan, want er komen een groot aantal VHQ kohaku naar Arendonk.

Mooi man,
onze Taniguchi San.

Reacties

4 reacties tot nog toe

Mooi om te lezen is het commentaar van een klant:

Dag Luc, op het filmpje is bij de taniguchi van R.M. prachtig te zien hoe van tosai naar nisai naar sansai het ruim bemeten sashi bijna volledig ingeklaard is.

Gezien het een mannetje is, is de huidkwaliteit eerder op zijn top dus het sashi ook eerder ingeklaard. Bij de vrouwtjes duurt het gelukkig langer en zeker bij de betere omdat de huid later op zijn top is, maar bij de betere koi van taniguhi zal het bijna helemaal verdwijnen.

Hier laat je duidelijk zien, dat er nauwkeurig rekening moet gehouden worden met bepaalde eigenschappen om sashi een goede plaats te geven. Prachtige kohaku R.M. Ik heb mannelijke kohaku van Taniguchi in eerder getoonde filmpjes hier gezien, en dat is om U tegen te zeggen. Je bent dan ook eigenaar van een geweldige koi.

luc on 02/10/2012 10:56

Weet dat een jaar zo voorbij is maar de datum bij de sansai foto zal toch wel een foutje ingeslopen zijn denk ik.......
dd 24-12-2012 moet het volgens mij pas over een paar maanden worden.......!
grtjs Paul

Paul on 02/10/2012 18:22

ik dacht ook dat mijn sanke nu 62 cm en we zijn nog maar begin oktober he.

rudy on 02/10/2012 18:53

weinig reactie's he luc,hadt graag een reactie gehadt van ben!!

rudy on 03/10/2012 16:39