Update enkele tosai dit jaar.

Update enkele tosai dit jaar.Rik deed mee aan de opensales begin dit jaar.

Deze had een opmerkelijk succes, ook mede door het interessant aanbod van de koi. Bij het aanbieden van deze tosai aan 125 euro/stuk, was er ook de mogelijkheid om een ginrin showa van Taniguchi uit te kiezen, waarbij de 1ste keuze 150 euro was, 2de keuze 145 euro en zo telkens met 5 euro verder naar beneden.

Rik had het geluk dat hij er eentje uit de opensales te pakken had, en selecteerde bovendien een ginrin showa van Taniguchi. Nu 7 maanden later, kreeg ik deze mail van Rik:

Hoi Luc,
Bij deze een update van de GinRin Showa van Taniguchi en de Kohaku van Momotaro 1302012 van de opensales. De showa was met aankoop 21 cm, deze is nu 36 cm op 30 september. De kohaku was 30 cm begin het jaar met de opensales en meet nu 39 cm.
Groet Rik


Bekijk hier het filmpje dat Rik me opstuurde. In dit filmpje zie je de ginrin showa nog bij aankoop 6 maanden geleden.

Hieruit kan je afleiden dat je wat meer had kunnen verwachten van de Momotaro kohaku, maar de groei van de ginrin showa is boven verwachting positief. De meeste info die ik opvang van deze serie zijn bovendien allemaal heel positief.

De kleine wedstrijd die ik gisteren in het nieuws heb geplaatst, heeft nog niet veel aarde aan de dijk gezet. Er zijn slechts 11 deelnemers die een keuze hebben gemaakt, maar wat wel heel duidelijk is, is het feit dat nummer 13 het meeste succes heeft.

Hij heeft in totaal 9 stemmen gekregen op de 11 deelnemers, waarvan 3 stemmen als 1ste, 3 stemmen als 2de en 3 stemmen als 3de. Als er niet meer stemmen bijkomen, maakt nummertje 13 de meest populaire koi van de serie, gevolgd door nummertje 30 met respectievelijk 2 stemmen als 1ste, 2 stemmen als 2de en 2 stemmen als 3de. Nummertje 27 komt als 3de uit de bus voorlopig.

Voorlopige stand dus: 13 - 30 - 27

Meer afbeeldingen

Reacties

2 reacties tot nog toe

Het lijkt wel alsof het kopje iets breder geworden is. Ik had ook interesse in deze ginrin showa, maar heb hem of haar laten gaan omdat ik het kopje wat smal vond. Nu is het blijkbaar verbeterd, zo te zien in het filmpje.

jan on 20/10/2013 09:46

Mooie evolutie van de showa!

Arjan on 20/10/2013 10:47