Update showa Sekiguchi en Shiro van Omosako

Update showa Sekiguchi en Shiro van OmosakoHoi Luc , had vandaag nog een kleine check van de koi in de vijver. De twee kleine sekiquichi lieten zich netten in de algenbrij.

Het zijn echt aangenaame koi deze Showa , Lilliputterke is trouwens nu zo goed als 22 cm ! Doet het goed !

Lilliputterke of 1403066
Sekiguchi 1403080

[/]Ter info: de 1403066 is een showa die ik verloren waande. Er was een klant die deze showa wou kopen, maar ik kon hem nergens vinden. Hij is dus nu ondertussen gevonden, wat me weer geruststeld. (interkoi red.)[/i]

Bonnie zwom ook in het het net , daar was ik wel blij mee , ik wilde de koi graag zien.(Bonnie is één van deze twee shiro van Omosako) Er waren wat tegenvallende ontwikkelingen te zien. Met name onder de buik,, het wordt zo te zien een Ki Utsuri....ze lijkt vrouwelijk.

Clyde (de anders shiro) is zo goed als zeker mannelijk. Liet zich zeker niet netten , maar daar missen we niets aan....Die utsuri's , ik vrees de toekomst als ik beide koi zie... In oktober maar weer eens kijken !

Ik hoop dat het probleem bij de Shiro eigenlijk komt door de hoeveelheid alg. Ze zwemmen dik in de alg , ze eten Chlorella van probites . Misschien teveel van het goede ?! Na de winter is het misschien wel weg , we zullen zien.

De Sekiquichi zijn echt spontane Koi , aandacht voor de omgeving en geïnteresseerd in alles wat er om de vijver gebeurt. Is wel apart om te zien , alleen al hierom zijn ze erg aangenaam om te houden.

Ik vind dat het Hi zich goed houd als de groei marges ziet , Lilliputterke verdubbeld zich gewoon dit seizoen in lengte ! Nu 22 cm. Maar zon en alg , we weten het, het is gewoon noodzakelijk.

Elke dag klei en veel waterwissels, vaak continue en warmte. Jammer dat de herfst nu alweer begonnen lijkt als ik naar buiten kijk....Succces met de veiling en de laatste verkoop , die Sakai Sanke zal toch niet blijven zitten ? Ze zitten toch niet te maffen zeker ?!

Een tussendoortje
Zoals je kan zien staan er momenteel 5 koi op de pagina "nieuwe aanwinsten". Dit zijn uiteraard geen nieuwe aanwinsten, maar ik heb ze gisteren opnieuw gefilmd en gefotografeerd. Persoonlijk vind ik dat dit heel nette koi zijn voor een democratische prijs, maar om de één of andere reden, vinden ze geen eigenaar.

Ik zal iedere dag één van de 5 koi met een bepaald bedrag, tussen de 20 en 50 euro verminderen, totdat ik het genoeg vind. Als ze dan nog niet verkocht zijn, dan geef ik het op en laat ze gewoon verder zwemmen tot volgend jaar. Hou het dus in de gaten, en moest je interesse hebben dan hoor ik het wel. Ik zeg niet wanneer ik stop met het verminderen van de prijs. Eenmaal een bodemprijs behaalt, verdwijnen ze van de website en heb je je kans gemist.Meer afbeeldingen

Reacties

11 reacties tot nog toe

Hey tof die update's en het moet spannend zijn om deze te volgen ;)
En de shiro is toch ook al een echte koi geworden aan je handen te zien ,en hopelijk blijft het geel aan de onderkant plakken .
Conclusie goed bezig bonnie&clyde .(en Jack) grtjs

paul on 14/08/2014 08:45

En de showa (natuurlijk weer Momotaro) nr 4008 wow zowel technisch als de uitstraling ,als het geen man was ,NEE shit de vijver zit vol haha .grtjs

paul on 14/08/2014 08:48

Ik heb te weinig verstand van de shiro van Omosako, maar ik heb al dikwijls bepaalde voorbeelden gezien dat het sumi er pas heel laat op kan komen en dat je soms werkelijk versteld kan staan.

Het hi onderaan de buik is een kwalijke zaak die veel te veel voorkomt bij deze shiro. Het is niet de eerste en het zal niet de laatste zijn. Misschien gaat het weg, misschien blijft het onderaan. Hopelijk gaat het weg.

interkoi on 14/08/2014 08:50

Je moet schrijven 1304008 Paul, anders begrijpen veel mensen je niet...inderdaad een zeer interessante showa. Veel koi voor weinig geld. De prijs zal wel iets omlaag gaan, maar verwacht niet het uiterste.

Ik zie trouwens een menware verschijnen, geleidelijk en traag maar ik verwacht binnen enkele jaren een mooie menware. Als deze showa dan 65 cm is, dan kan je alleen....gelukzalig glimlachen, en laat het dan maar een man zijn...een Momotaro man...

Niet vergeten dat ze bij mij NOOIT optimaal zitten. Ze zitten nergens beter dan bij de eigenaar, dat vergeet men wel eens.

interkoi on 14/08/2014 08:53

Ow sorry Luc ik dacht laat ze maar wat zoeken dan zien ze mischien nog mooie(re) koi ;) ,ja als het sumi doorkomt waar het precies al zit te w88 dan heb je een superkoi maarja hoe noemen ze het weer je koopt een droom ,maar als die droom al verwezelijkt is dan koop je een zeer dure koi dat weet ik intussen al wel .grtjs

paul on 14/08/2014 09:09

Zow ey wat een verandering met de utsuri. Ik heb zelf totaal geen ervaring met deze soort maar dit ziet er toch wel erg vreemd uit, ineens een oranje/gele buik.

Ik heb het wel es gezien op de rug dat daar secundair hi bij komt maar op de buik en zoveel dat heb ik nog niet gezien.

Zeer leerzaam dit!
Zo zie je wat er kan gebeuren met je dure Omosako koi.

ray on 14/08/2014 09:35

How Ray....deze waren niet duur hoor....maar het gebeurd inderdaad ook bij de dure.

Ik heb me doodgeërgerd enkele jaren geleden. Ik verkocht een dure Omosako met de garantie dat hij geen hi zou bijmaken...teutebollen, na een jaar kwam er een streep hi op de rug, en niet zo een kleintje.

Na contact op genomen te hebben met Omosako kreeg ik als antwoord: daar kunnen we van leren.

Ik heb geleerd dat het een dure leerschool is, want ik heb een vergoeding gegeven voor de shiro, zoals ik beloofd had. Dat zal ik dus niet meer doen.

Maar je ziet dat ik niet alleen het mooie en het goede laat zien, en dat ik ook niet te flauw ben om mindere ontwikkelingen te laten zien...


interkoi on 14/08/2014 09:59

Eentje kan er toch nog bij hè Paul . Dat zegt Luc ook tegen mij .

Johan on 14/08/2014 12:04

haha leuke reactie van Luc.

johan frentz on 14/08/2014 13:49

Die double dot sekiguchi is de bom! Goddamn wat doet ze het goed Jack!

Matthijs on 14/08/2014 19:29

Mooie ontwikkeling van de Sekiguchi Jack ! Weet nog hoe ze eruit zagen toen je ze ophaalde.

niels on 15/08/2014 00:35