Nieuws: Informatie over de kwekers

Otsuka farm

› 20 November 2010 - Lees meer

Otsuka farmDe Asagi door Yoshikazu Otsuka gekweekt won op de 34ste en 35ste All Japan show, dat hem de reputatie opleverde van een echte Asagi kweker.

Lees meer over Otsuka farm

Een kweker met toekomst.

› 10 November 2010 - Lees meer

Een kweker met toekomst.Zoals reeds in enkele vorige nieuwsitems duidelijk gemaakt, waren we zeer onder de indruk van Taniguchi koi farm.

Lees meer over Een kweker met toekomst.

Je horizonten verruimen.

› 03 November 2010 - Lees meer

Je horizonten verruimen.Regelmatig probeer je in Japan nieuwe banden te smeden, goede contacten te leggen, en vooral de sfeer, kwaliteit en ingesteldheid te proeven van de kwekers.

Lees meer over Je horizonten verruimen.

Dainishi bloedlijnen

› 31 December 2009 - Lees meer

Dainishi bloedlijnenOmdat ik te weinig kende over de bloedlijnen van Dainishi, heb ik hier wat opzoekingswerk naar gedaan, en met de hulp van mijn lezers, heb ik volgende informatie gevonden.

Lees meer over Dainishi bloedlijnen

De gebroeders Sekiguchi

› 02 December 2009 - Lees meer

De gebroeders SekiguchiDe gebroeders Sekiguchi koifarm ligt zowat op 50 km van het centrum van het koigebeuren, Ojiya (小千谷市, Ojiya-shi).

Lees meer over De gebroeders Sekiguchi

Yamatoya Koi Farm, de benadering van een ambachtsman

› 10 August 2009 - Lees meer

Yamatoya Koi Farm, de benadering van een ambachtsmanWie Hiroshima westelijk verlaat en richting de Japanse Zee gaat, ziet het landschap langzaam veranderen van stedelijk naar voorstedelijk, en van voorstedelijk naar platteland.

Lees meer over Yamatoya Koi Farm, de benadering van een ambachtsman

Interview met Toshio Sakai

› 20 July 2009 - Lees meer

Interview met Toshio SakaiZoals je wellicht reeds weet zijn onze voelhoorns tegenwoordig gericht naar de Matsunosoke bloedlijnen. Het goede contact dat er ontstaan is met Tashiaki Sakai (zoon) en Toshioki Sakai (vader) in Niiagata, broer van Toshio Sakai, de bezieler van de Matsunosuke bloedlijn heeft ons gesterkt om hier op door te gaan. Het interview is door Brian Sousa gemaakt en is dus uit het Engels vertaald. De foto's zijn van matige kwaliteit, maar dit mag het leesplezier niet drukken.

Lees meer over Interview met Toshio Sakai

De Dainishi broeders

› 10 March 2009 - Lees meer

De Dainishi broedersHet is geen probleem om Dainishi koi te importeren, maar wel om goede Dainishi koi aangekocht te krijgen. Ik heb de echte Dainishi koi kunnen bewonderen, en het is niet verwonderlijk dat Momotaro zijn bloedlijn uit deze bloedlijnen mengt om dezelfde resultaten te krijgen. Ik ben bang dat ik het niet voor elkaar krijg, maar ik ga het toch proberen. Ik heb een goede strategie in mijn hoofd zitten, en hoop dat deze ook zal werken.

Lees meer over De Dainishi broeders

de Momotaro farm in beeld

› 25 January 2009 - Lees meer

de Momotaro farm in beeldIk had hier nog een brochure liggen met informatie over de Momotaro koi farm.

Lees meer over de Momotaro farm in beeld

Het kweken van unieke koi met minder ruimte.

› 08 November 2008 - Lees meer

Het kweken van unieke koi met minder ruimte.Chiba Prefectuur: Gonjiro Kanshogyo – Mr. Sugur u Takahashi.
Gonjiro’s sanke en showa trekken de aandacht. Ondanks de bescheiden faciliteiten, laten zijn koi interessante kenmerken zien.

Lees meer over Het kweken van unieke koi met minder ruimte.