De Dainishi broeders

De Dainishi broeders

Het is geen probleem om Dainishi koi te importeren, maar wel om goede Dainishi koi aangekocht te krijgen. Ik heb de echte Dainishi koi kunnen bewonderen, en het is niet verwonderlijk dat Momotaro zijn bloedlijn uit deze bloedlijnen mengt om dezelfde resultaten te krijgen. Ik ben bang dat ik het niet voor elkaar krijg, maar ik ga het toch proberen. Ik heb een goede strategie in mijn hoofd zitten, en hoop dat deze ook zal werken.

In de lange geschiedenis van nationale wedstrijden werd de Showa Sanshoku, dè kampioen in 1991, bekend als de opmerkelijke Dainichi Showa. In het reproduceren van de bloedlijn leggen de gebroeders Mano, Futoshi, Hiroshi en Shigeru, hun hart en ziel richting wederom een complete overwinning. Een tosai Dainichi Showa heeft alles in zich om een tategoi te worden, dus de verwachtingen over de ontwikkeling zijn hooggespannen.

“De kwekerij werd gestart door onze vader, dus het was heel gewoon dat wij sinds onze geboorte omringd waren door koi. Op het moment kweken wij alleen Gosanke (de drie populairste Nishikigoi: Kohaku, Showa Sanshoku en Taisho Sanshoku) maar door de genealogie te volgen die onze vader heeft bewerkstelligd en wij ook, willen wij koi creëren die een sterke individualiteit hebben, een koi met ‘Dainichi”kenmerken. Bijvoorbeeld bij Showa zou het interessant zijn een koi te creëren met het zwart zoals alleen Dainichi dat kan ontwikkelen. Het zou niet erg spannend zijn als iedere koi van iedere kweker hetzelfde zou zijn. Niigata is de geboortegrond van de Nishikigoi en daarom zouden de kwekers vooruitstrevende technieken moeten gebruiken en kweekmethodes moeten verbeteren. Het is belangrijk dat iedere kweker nastreeft unieke kenmerken bij de koi te ontwikkelen, en wij denken dat koiliefhebbers daar erg blij mee zouden zijn. In ieder geval kun je, op recente koishows, zien dat Showa-zwart sterker en dieper wordt.

Wij hebben het geluk dat onze vader ons goede ouderdieren heeft nagelaten. Het is eenvoudig de ouder van een klasse-winnende Showa aan te wijzen. We kunnen ook een koi onderscheiden die nakomeling is van een ouderdier dat de Kokugyo Award heeft gewonnen. We kunnen echter niet alleen afhankelijk zijn van de koi die onze vader heeft nagelaten, omdat deze inmiddels de leeftijd van zo’n twintig jaar hebben bereikt, hun broed verminderd en de body onregelmatig wordt. Dus we moeten onze eigen ouderkoi kweken. Het is onnodig te benadrukken dat het vrouwtje van groot belang is, maar we hebben ook veel tijd en werk gestoken om de mannetjes te ontwikkelen, dit is een Dainichi kenmerk. Deze ouderdieren worden nu 4 en 5 jaar, dus we zien ernaar uit, wij zijn van mening dat het kweken van een nieuwe generatie uitgelezen koi de taak van de kweker is.

De body is belangrijk, maar we focussen ons ook op de kwaliteit van de kleur, waardoor we goedgevormde koi met geweldig beni en zwart hebben. Wij willen een Dainichi koi kweken die, op een show, ieders aandacht zal trekken en vasthouden. Om dat te doen moeten wij ons Fingerspitzengefühl als kweker intensiveren.

Je kunt naar een slecht ogende koi kijken en zeggen dat het een Tategoi zal worden in de toekomst, dat is gevoel. Gevoel verschilt van persoon tot persoon, dus het is moeilijk te zeggen wie gelijk heeft, slechts de tijd zal het leren. Dat is het uitdagende, maar interessante deel. Misschien kunnen we dit zeggen omdat we kwekers zijn, maar de toekomst van een ongeboren koi is een spannende en onbekende wereld.

We hebben echt veel plezier in koikweken. Het is zelfs leuker als een koi van een goed ouderdier afstamt. Als je eenmaal begint met je eigen koi op te laten groeien, kun je gewoon niet meer doorgaan. Als je eenmaal jouw koi ziet, kun je niet stoppen. De Ikeage in de herfst is het allermooiste. Dat is waarom we doorgaan. We staan ’s morgens vroeg op om tsunahiki te doen. Wij hebben 70 mudpounds in Niigata en we selecteren en sorteren de koi 3 keer per jaar, dat betekent dat we 210 keer per jaar tsunahiki doen. Maar we doen het graag, want hoe beter we dit doen, hoe beter onze koi worden. Wij geloven dat het ’t allerbelangrijkste is om ze met liefde op te kweken; alle Niigata kwekers koesteren hun Nishikigoi en geven hun genegenheid: de belangrijkste reden waarom prachtige Nishikigoi gekweekt kunnen worden.

Wij hopen dat koiliefhebbers van de gehele wereld onze koi met veel liefde zullen verzorgen omdat dat is wat we het liefste zien voor onze koi: opgekweekt worden door mensen die werkelijk van hen houden. Nishikigoi zijn levende wezens, dus we willen dat ze worden opgekweekt in een omgeving waarin iedere koi tot zijn recht komt. We hebben gezien dat in elk deel van de wereld koiliefhebbers, die ècht van hun koi houden, hun koi nauwlettend observeren, goed zorgdragen voor hun filters, het water controleren en goed omgaan met ziekten.

Zoals elke kweker verschillende doelen nastreeft zoals formaat en vorm, hebben de koiliefhebbers ook hun eigen manier om van ze te genieten. Als je geen vijver hebt, kun je ze binnenshuis houden in een aquarium. Maar hoe je ze ook houdt, we willen dat je goed voor ze zorgt zodat ze lang leven, want het zijn levende dieren.

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml