De gebroeders Sekiguchi

De gebroeders SekiguchiDe gebroeders Sekiguchi koifarm ligt zowat op 50 km van het centrum van het koigebeuren, Ojiya (小千谷市, Ojiya-shi).

De oprichter van de Sekiguchi koi farm is de grootvader van de huidige eigenaars, namelijk Kosuke. Hij produceerde voornamelijk Kohaku, Sanke en Asagi. Op een bepaald ogenblik had de vader van de gebroeders Sekiguchi, Kazuo, zijn oog laten vallen op een koi met de naam Tamagin, een variëteit met een "marmeren glans", en hij werd gefascineerd door deze koi. De pearl ginrin was erom bekend dat het op de leeftijd van 3 jaar verdween. Door de soort verder te kweken, bleef de pearl ginrin goed behouden en verdween het niet meer naarmate ze ouder werden. Nadien begon Kazuo zich toe te leggen op de Showa Shanshoku, met het gekende succes als gevolg.

Velen van de showa zijn middelgroot in tegenstelling tot de kohaku en de Sanke, eenvoudig omdat het moeilijker is om hen groot te krijgen. Hun recentste bedoeling is om meer Jumbo Showa te kweken, en ze maken de nodige verbeteringen om dit te doen. Zij maken zich sterk dat de showa van dit ogenblik kunnen uitgroeien tot 80-85 cm en dit met mooie en spectaculaire patronen.

Zij leveren nu een inspanning in het creëren van de ideale Koi door het leren vanuit de ervaring van hun vader, zijn technieken te verwerven, en in hun eigen gevoel te geloven. De Stad Uonuma, waar het Landbouwbedrijf van Sekiguchi Koi wordt gevestigd, is wat ver gelegen van de Stad Ojiya die het centrum is van de productie van Nishikigoi is, maar hun trots, gevoel en inzet voor het kweken van Nishikigoi zijn het zelfde

Persoonlijk hebben wij ervaren dat de gebroeders Sekiguchi echte familiemensen zijn, met een warm hart, en dat krijgt onmiddellijk een pluspuntje. Ondanks het feit dat het reeds vrij laat was, hebben ze nog even de oyakoi gebowld, omdat we toch een zekerheid wilden hebben over de sterkte van het hi. De oyakoi was 10 jaar, en de kleuren waren nog even sprankelend als op haar 2 jaar. Ik ben er ook zeker van dat onze selectie zal opvallen door de kleurenpracht van deze koi. Huidkwaliteit, kleurintonatie en contrasten zijn adembenemend. We hebben afgesproken dat we begin volgend jaar een selectie van een groot aantal tosai mogen maken die aanleunen tegen tategoi of zowat de beste selectie die je kan maken. Wij wensen ze dan ook veel succes toe.


Meer afbeeldingen

Reacties

6 reacties tot nog toe

Mischien volslagen belachelijk wat ik hier nu weer neer zet,toen ik vernam
dat Yamatoya er mee stopte had ik zo iets van,iets voor deze twee broers!
Er zit een beetje afstand tussen,maar het gevoel en liefde voor koi scheelt niet zo veel.Wie weet.

Gr.Jack

jack on 02/12/2009 16:11

Er word zelfs nog een nieuwsbericht van gemaakt...een teken dat mijn tip niet beroerd was Luc ;)
deze jongens kweken schitterende koi... ben zelf ernorm fan van hun showa...
de pearl ginrin is niet mijn ding maar ook erg bijzonder...

Matthijs Dankelman on 02/12/2009 16:53

@Jack: ik zal het eens doorgeven, maar ik heb in interne kringen vernomen dat er interesse is van iemand uit de Sakai kring, maar beschouw dit niet als zeker, want ik heb het maar terloops gehoord. Het zijn in ieder geval heel plezierige mensen die met hart hun koi kweken, en ik hoop dat jullie dit ook terugvinden in onze aankopen. Ik heb het gevoel dat ik een speciale aktie met deze showa wil doen, dus als er liefhebbers moesten zijn, stuur me een mail, wie weet wat ik je ga aanbieden.

luc on 02/12/2009 17:33

ik heb ze nauurlijk mogen onmoeten een aantal weken geleden. het zijn 2 hele aardige broers, welke goed de tijd voor je namen en zeer vriendelijk waren. hoewel mijn grote voorkeur uitgaat naar Kohaku, was ik toch wel zeer gecharmeerd van de showa van de gebroeders. ze hadden iets weg van de showa van Dainishi en dit spreekt mij toch wel aan.

ik ben ervan overtuigd dat Ben en Luc volgend voorjaar een hele mooie selectie gaan maken van hun tosai.

stephan on 02/12/2009 19:20

Ik ben een grote showa-liefhebber maar bezit er zelf geen, de showa die u aanbiedt behoren tot mijn verlanglijstje. Het enige probleem is dat ik moet wachten op mijn nieuwe vijver om plaats te hebben en dat ik mijn spaarcentjes nodig heb voor die vijver ;)

Ach, Interkoi zal binnen een paar jaar nog wel mooie showa aanbieden veronderstel ik ? :)

Jeroen on 02/12/2009 20:52

Formidabele eyecatchers inderdaad, die showa van de gebroeders Sekiguchi (die er zelf trouwens ook een beetje showa-achtig uitzien, als je het mij vraagt, alleen ontbreekt bij de ene het hi en is het dus eigenlijk een shiro utsuri (grapje)).
Ben heel benieuwd en vol ongeduld om deze showa live te kunnen bewonderen in Arendonk. In mijn ogen geven de foto's en het filmpje van deze koi, gezien het overwegende sumi, immers niet echt een helder beeld van de werkelijke schoonheid van deze beestjes. Nog even geduld oefenen dus . . . en intussen misschien inhaken op de suggestie van Luc (speciale actie . . . ) in diens reactie aan Jack hierboven?

Martin on 02/12/2009 21:43