Een kweker met toekomst.

Een kweker met toekomst.Zoals reeds in enkele vorige nieuwsitems duidelijk gemaakt, waren we zeer onder de indruk van Taniguchi koi farm.

Wel bekend, maar niet gekend totdat we voor de eerste keer kennis maakten in onze Japanreis van oktober dit jaar. Taniguchi was juist bezig met het selecteren van tosai toen we bij hem aankwamen, en na een korte kennismaking was het ijs vlug gebroken.

Naam: Yoichi Taniguchi
Locatie: Hukuyama-shi, Hiroshima
Voornaamst variëteiten: Kohaku, Gin Kohaku, Sanke, Showa
Voornaamste bloedlijnen: Sakai Fish Farm, Momotaro, Matsue, Murata

Taniguchi is op dit ogenblik al een opkomende naam in Japan. Hij heeft op dit ogenblik veel succes op de koi show"s, en zijn toenemende kwaliteit zal vandaag of morgen zeker een Grand Champion opleveren. Reeds winnaar van de Kokugyo award in alle 4 de Japanse koi shows, inclusief 2 maal de prijs van Baby Champion tot 50 Bu, ligt er een beloftevolle toekomst voor hem open.

Taniguchi san heeft op ons een heel goede, degelijke en beloftevolle indruk gemaakt. We hebben een voorzichtige aankoop van een aantal tosai gedaan om toch eerst de evolutie zelf te kunnen zien, maar tegelijkertijd konden we het niet laten om een toch wel een geweldige yondan kohaku aan te kopen. Als het goed is ontvang ik binnenkort nog wat meer info over Yoichi Taniguchi.

Het verslag laat enkele foto’s zien van zijn koihuis, zowel als van hem en zijn koi, en de filmpjes geeft een indruk van zijn oyakoi. Vooral de mannelijke oyakoi was indrukwekkend om te zien. Achteraf is me duidelijk geworden dat veel grote kwekers ook al gebruik maakten van de mannelijke bloedlijnen van Taniguchi. Zo hadden wij een pracht van een kohaku gespot die Daisuke niet verkocht. Kweker was....Taniguchi.

Mannelijke Oyakoi-01
Mannelijke Oyakoi-02
Taniguchi-01
Taniguchi-02
Taniguchi-03Meer afbeeldingen

Reacties

1 reactie tot nog toe

wat een prachtige sanke in Taniguchi 3 en een geweldige sanke op foto 14 dit zijn voor mij echte juwelen

Geerard on 11/11/2010 22:05