Je horizonten verruimen

Je horizonten verruimen

Regelmatig probeer je in Japan nieuwe banden te smeden, goede contacten te leggen, en vooral de sfeer, kwaliteit en ingesteldheid te proeven van de kwekers.

Dit is zeker niet een makkelijke opgave, maar toch zal ik steeds de persoon, de kweker mee laten spelen in mijn beoordeling over de koi. Zoals reeds dikwijls gezegd heeft iedere kweker goede tot zeer goede koi. Het is de kunst om deze te herkennen, respect af te dwingen en vooral om ze te kunnen en mogen kopen. Mijn lijst van kwekers waar ik graag mee samenwerk en een goed gevoel bij heb zijn stilaan bekend denk ik: Momotaro – Yamamatsu – Dainishi – Yamatoya en onlangs heb ik een heel goed gevoel gekregen bij Taniguchi. De verkoop van de tosai is heel vlot verlopen, en ik zie de verdere ontwikkeling met vertrouwen tegemoet. De unieke vierstapper of of yondan kohaku is van een zelden geziene klasse. Helaas komen dit soort vissen zelden naar Europa. Binnenkort zal ik nog wat meer informatie aankrijgen over deze kweker.

De kweker waar ik altijd een rustige relatie heb opgebouwd, waar ik na 2 jaar toch een goede band mee aan het smeden ben is Hiroaki Takigawa. Dit is eigenlijk een unicum tussen de kwekers. Altijd vriendelijk, niet te verstoren, maakt zich nooit druk en het zijn zo van die mensen die je onmiddellijk een goed gevoel geven. Ik herinner me nog dat ik bij mijn eerste aankopen ooit wat kleine tosai heb laten komen, die me onmiddellijk bevielen, maar dit was in mijn proefperiode toen ik nog niet echt van start was gegaan.

In zijn gewone verkoopbakken kan ik zelden mijn ding vinden, maar eenmaal in zijn tategoi huizen, sta ik altijd perplex.De tategoi huizen bevinden op de heuvel, en je moet telkens met de auto omhoog de heuvel op om er te geraken. Je bent dan ook bij zijn magnifieke mudponds aangekomen. Om je even te schetsen wie Takigawa San is…Hij woont in een klein dorpje in de buurt van Hiroshima, niet ver van Sakai Fish Farm. Het is dan ook te begrijpen dat hij met ouderdieren van Sakai werkt. Sakai is tenslotte de grote bezieler van de koi, en wordt door iedereen aanzien als één van de beste en grootste koikwekers in Japan.

De belangrijkste variëteit van Takigawa is kohaku die vooral op latere leeftijd, zeg maar op 3-4 jaar zeer breed worden. De body oogt krachtig en de huidkwaliteit van de koi is optimaal. Ondanks het feit dat de ouderdieren van Sakai FF zijn, spreekt hij voortaan zelf van zijn eigen ouderdieren. Ik zal hier in de loop van dit jaar eens wat meer informatie over opvragen. De kleuren van het hi zijn dieper rood als bijvoorbeeld Yamamatsu, en het shiroji is sneeuwwit. Naast Kohaku kweekt hij goromo, kujaku, goshiki, showa, yamabuki, (beni) kumonryu en sanke. Vooral zijn Goromo en Kujaku zijn hoog gewaardeerd en behalen regelmatig prijzen op de grote shows.

Waar ik ontzettend veel plezier aan beleefd heb, is de fabelachtige Wolverine die ik als nisai heb aangekocht met een contract van 2 jaar voor verlenging in zijn mudpond. Deze is nu als yonsai 75 cm geworden, en blijft één van de mooiste showa die ik ooit heb gezien. Deze keer heb ik een bijzondere kohaku aangekocht, vooral met het zich op de huiidwaliteit, het brede hoofd, en haar toekomstpotentie, namelijk virgin. Van deze koi zijn de verwachtingen zeer hoog gespannen.

Morgen zal ik een aantal tosai voorstellen van Takigawa San met het oog op de groeivijver. Deze zullen aangeboden worden voor een aannemelijke prijs, en zullen de winter in de groeivijver doorbrengen. Morgen hierover meer, maar ondertussen weet je alvast iets meer over deze beminnelijke kweker.

Meer afbeeldingen

Je horizonten verruimen: afbeelding 1
Je horizonten verruimen: afbeelding 2
Je horizonten verruimen: afbeelding 3
Je horizonten verruimen: afbeelding 4
Je horizonten verruimen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

Koi v/d week

2402001

sanke 2402001
inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml