Momotaro Koi Farm

Momotaro Koi FarmMomotaro is een van de aan de top staande go-sanke kwekers in Japan.

Alleen zeer hoge kwaliteit kan hier gevonden worden. Vele All Japan Koishow winnaars zijn gekweekt door momotaro. De koifarm is gelegen in Okayama en staat onder leiding van Michio Maeda.

Mr. Maeda heeft één doel... aanzien te worden voor de top Koi kweker in de wereld. Enige indrukwekkende prestaties van Momotaro koifarm: zij kweekten de grootste Tosai (jaarling van 58cm), Nisai (74.5cm), Sansai (± 84cm), Yonsai, and Gosai Koi!

Momotaro Koifarm kweekt per jaar tegen 15 miljoen koi. Na een uitgekiende selectie laten ze 0,5% van deze koi doorgroeien tot jumbo tosai. Zij beschikken voor dit alles over 60.000m² vijvers en mudponds.

Momotaro Koifarm produceert de grootste tosai van heel Japan. De koi zijn niet alleen zeer groot maar ook zeer mooi. Zo kweekten zij reeds tientallen Grand Champions in de afgelopen jaren.

Momotaro Koifarm beschikt over een indoorvijver van 1500 ton (zie foto) voor het opkweken van koi. In deze vijver laten ze enkel de allerbeste tategoi opgroeien. Bij een temperatuur van 22°C en een uitgekiend voedingspatroon groeien deze koi op zeer korte termijn uit naar toekomstige Grand Champions.

De kunst is het om de perfecte bloedlijnen te combineren tot een eigen bloedlijn welke momotaro onderverdeelt in "Mako" en "Eagle". De "Mako" bloedlijn komt van een Magoi(een natuurlijke koi) van 1.5m. Momotaro heeft koi van Mako van 82cm met 3 jaar oud en 88cm met 4 jaar oud voor mannelijke koi. De "Eagle" bloedlijn is afkomstig van een Momotaro Kohaku van 90cm en wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de kweek van Momotaro Kohaku.

Meer afbeeldingen

Links

Reacties

1 reactie tot nog toe

beste luc

ik wil u bedanken voor deze leergierige dag vandaag ik heb genoten zowel van uw gastvrijheid evenals de koi, wow wat een geweldige zaak.

met vriendelijke groet
auke

auke hubers on 22/01/2009 20:08