Otsuka farm

Otsuka farmDe Asagi door Yoshikazu Otsuka gekweekt won op de 34ste en 35ste All Japan show, dat hem de reputatie opleverde van een echte Asagi kweker.

Bovendien heeft hij zijn niveau opgekrikt met Goshiki Showa en Sanke, waar hij verschillende shows heeft gewonnen onder de Goshiki Category.

De Otsuka koi Farm werd opgericht in 1962, maar pas in 1984 begon hij zich full time op de productie van Nishikigoi te richten. Nadat Yoshikazu Otsuka zijn hogeschool had beëindigd, stond hij 2 jaar onder toezicht van Yokio Isa (Maruyo Koi Farm), de oudste broer van zijn vader.

Toen hij de koizaak van zijn vader overnam, hadden ze 2,5 acres (is 10 000 m² ) aab mudponds en kon je Yoshikazu Otsuka beschouwen als amateur. De laatste 20 jaar echter, beschikt hij over 11 acres (± 44 000 m²). Ze produceren nu voornamelijk Ochiba, Goshiki Sanshoku, Goshiki Showa, Goshiki, Asagi, Kigoi, Gosanke, Chagoi, en een doitsu lijn. Zijn bekendste kweek is toch voornamelijk de Asagi , goshiki Sanke en goshiki Showa. Natuurlijk mag je ook zijn Gyakume of ‘reverse’ asagi niet vergeten, of de Asagi met een omgekeerd schubbenpatroon. Hier hebben we verleden jaar een fraai exemplaar van meegebracht.

Het plezierige om Otsuka te bezoeken, is omdat hij toch meerdere variëteiten heeft die ieder kunnen boeien. Dit jaar heb ik enkele chagoi, een zeer interessante ginrin chagoi en een grote kigoi van Otsuka aangekocht. Ik was zeker ook gecharmeerd van enkele grote yonsai matsuba van 70-80 cm, maar je kan niet alles aankopen.

Niigata is de geboorteplaats van Nishikigoi, en er zijn veel kwekers. Iedere kweker focust zich op het kweken van goede en mooie koi, zodat er constant een serieuze competitie is om HQ koi te produceren. Iedere kweker werkt hard om zijn eigen karakteristieken in de koi te brengen, en om een nieuwe variëteit te creëeren. Het kostte Yoshikazu Otsuka 6 jaar om de Goshiki Sanshoku en de Goshiki Showa te stabiliseren. Hij gelooft ten stelligste dat deze gezonde strijd onder de kwekers de beste basis vormt voor de sterkte van de koi uit de Niigata.

Yoshikazu Otsuka zijn doelstellingen zijn tweeledig: Hij probeert vooral zijn koi niet te over te beschermen, maar ze moeten uit zichzelf sterk worden, anders krijg je zwakke koi, wat voor niemand aangenaam is. Aan alle koiliefhebbers geeft hij de raad om sterke koi te kopen van een dealer waar je vertrouwen in hebt, en veel liefde te geven aan de koi, als je er lange tijd van wil genieten. Zijn voornaamste doel is koi te produceren voor koi liefhebbers, waarbij hij kan rekenen op een langdurige relatie.

Meer afbeeldingen

Reacties