100 m³ waterplezier.

100 m³ waterplezier.Het was weer eventjes hard werken deze week, maar wel plezierig.

Naar jaarlijkse traditie hebben we de grote vijver weer eens afgevist. 15 Vissen moesten naar hun nieuwe locatie gebracht worden. De koi werkten deze keer iets minder mee, het was net of ze wisten wat er ging gebeuren, en bang waren ze al helemaal niet van ons. Ons sleepnet is juist iets te kort, en de vijver was niet genoeg leeggemaakt. Dit gaf de vissen de gelegenheid om tussen de palen van de pier te blijven rondzwemmen, en geloof je, dan maak je niet veel kans meer. Het was precies of ze er een wedstrijd van maakten om letterlijk door de mazen van het net te glippen.

Uiteindelijk is het ons dan toch gelukt, en na enkele val-en lachpartijen konden we de koi even opzij zetten in een showvat, eventueel verzorgen, en klaarmaken voor de reis. De vissen waren de lange winter goed doorgekomen, en op een klein beschadigd schubje na verkeerden ze in de beste gezondheid.

Hun nieuwe locatie moet het qua inhoud wel afleggen tegen de natuurvijver, maar met zijn 100 m³ is het toch al een unicum in zijn soort. Er zijn grotere vijvers, maar nog veel meer kleinere.

De vijver werd aangelegd door de vosvijvers uit Lommel. De eigenaar had wel advies gevraagd bij Interkoi, en wij hebben onze zienswijze over de technische kant en de meest essentiële zaken doorgegeven. Hij werd niet volledig gebouwd naar onze visie, maar verschil van mening mag en moet er zijn, en wie zegt dat wij altijd gelijk hebben ?. Wij kijken vooral naar het functionele kant van de vijver met het meeste rendement voor de ontwikkeling van de koi, en bij privé personen speelt het onderhoud en de integratie in de tuin natuurlijk een grote rol. Al met al puik werk van de vosvijvers, een complimentje is hier zeker op zijn plaats.

Het grote voordeel van deze vijver is natuurlijk zijn inhoud, en vooral de prachtige uitzwemmogelijkheid voor de koi.. Bijna 15 m. lengte om rustig te kunnen dobberen in het water helpt natuurlijk. Bijna onzichtbaar geintregreerd in de verzorgde tuin en aangelegd met aardse materialen geven deze vijver een enorme uitstraling. Langs de ene kant met rotsstenen afgewerkt en de andere zijde op niveau gebracht ter hoogte van de tuin, geeft een heel plezierig effect, en is de vijver opvallend onopvallend om het even moeilijk, maar wel juist uit te drukken.

Het speels effect van de plantenfilter die het water via een waterval terug in de vijver deponeert geeft een natuurlijk gevoel. De filterinstallatie merk je nauwelijks op en is verstandig ingewerkt in de architectuur van de tuin. Verwarming is voorzien, dus wat komen de vissen nog te kort ? Enkele jumbo’s zouden hier op zijn plaats zijn, maar daar is het nog wat te vroeg voor.

Alles ademt rust en sereniteit uit, en natuurlijjk kan niet iedereen over deze infrastructuur beschikken, maar laat ons er in ieder geval gewoon van genieten. Complimenten voor de vosvijvers en complimenten voor de eigenaars die dit project zo verstandig uitgewerkt hebben.Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Wat een mooie tuin en vijver!
Wat is dan eigenlijk de inhoud van de natuurvijver?
Ik hoop binnenkort ook z'n vijver te kunnen bouwen


Gemo

Gemo on 08/07/2010 13:51

Fantastisch mooie vijver... werkelijk impressionant!

Vince on 08/07/2010 14:41

De inhoud van de natuurvijver is 1200 m³ .

luc on 08/07/2010 15:34

Wat mij betreft helemaal goed allemaal!
Prachtig,je word er rustig van.....

Gr.Jack

jack on 10/07/2010 14:26