De overkapping van Marcel.

De overkapping van Marcel.Marcel...onze kunstenaar in de familie, wiens taak het is, om alles tot in de puntjes af te werken, en dat met een airliftsysteem dat je nergens kan bewonderen.

Nu heeft hij zijn vijver een winter facelift gegeven en dit op dezelfde manier zoals hij alles bouwt, maar ik zal het hem in zijn eigen woorden laten zeggen:

Stuur je wat foto’s door van de overkapping.

Een lange gording over de lengte , een meter vanaf de muur. Vijf lange gordingen in de breedte , geeft een verdeling van vier vakken, schuin afdragend.

Hier liggen tesamen 65 keepers in, samen goed voor een dikke 40 vierkante meter. De constructie is zeer sterk, kan met gemak over de platen lopen. ( is wel nodig als er een pak sneeuw zou komen).

Ik heb vorig jaar een partij polycarbonaat platen kunnen kopen voor weinig geld. Deze zijn 1 cm dik maar liggen hier wel dubbel op, afplakken is de boodschap dan. Verlies s’nacht’s is momenteel 1 tot 2 tiende van een graad , nu nog 12.6 graden hier.  ( trickle is in gebruik )

De vissen komen nog allemaal smeken als ik de klep open , zolang ze willen krijgen ze wheatgerm. Al bij al zeer tevreden met de middelen die ik nu heb , naar de toekomst toe wil ik er een dak boven bouwen. ( blijf niet sjouwen met dat pak hout en platen ). Een vast gedeelte met een gedeelte dat ik kan openschuiven , nog wat brainwashen en sparen , vooral dat laatste gaat steeds moeilijker .

Ben blij voor hen en ze bedanken me steeds als ik kom kijken , fijn om ze nog van zo dicht te kunnen bewonderen. Geeft een goed gevoel en zo hou je toch enige controle en ga je met een gerust gevoel naar binnen.

Meer afbeeldingen

Reacties

3 reacties tot nog toe

dit ziet er weer zeer verzorgt uit Marcel. waar we zijn inmiddels niet anders gewend van je. de koi zullen je dankbaar zijn.

Stephan on 28/11/2011 08:59

Ziet er functioneel en netjes uit, maar hoe lang ben je er mee bezig om op te zetten. cq. af te breken..............................

Wim on 28/11/2011 14:56

Volledige dag werk mag je wel tellen , alles is genummerd nu .
Op de gordingen zijn latten gemaakt voor de keepers, alles valt als een puzzel in elkaar.
Afbreken gaat altijd sneller , pak op de aanhanger , heftruk en pak boven op de rek, klaar is kees .

Marcel D on 28/11/2011 22:23