De vijver van Bert na 1 jaar.

De vijver van Bert na 1 jaar.Bert begon begin dit jaar om koi in zijn vijver te zetten. Ik herinner me de koi nog heel goed die hij toen aankocht.

Als ik het zo kan zien, hebben ze het allen geweldig gedaan. Ik herken beide yamatoya kohaku's, het koningskoppel. Ik herken de laatste shiro van Omosako en de 3-staps sanke van Momotaro. Ik herken de showa van Oyama en de midori goi. Zo te zien zijn ze alleen maar beter geworden.

De vijver is ook mooi aangelegd, een juweeltje aan huis.
Bedankt voor de update van de foto's Bert, en complimentjes voor de goede benadering van de koihobby. Niet te veel koi in een goede omgeving. Dat is nog altijd de sleutel tot het succes. Wat me vooral intrigeert is hoe de yamatoya koi het in werkelijkheid hebben gedaan. Ik kan wel zien op de foto dat ze vooral in de breedte gewonnen hebben, maar ik denk ook in de lengte. Het levendige oranje van de vrouwelijke koi lijkt me nu al een beetje op kleur te komen. Wat me vooral interesseert is de fukurin...Misschien kan je er via de reacties wat meer over vertellen.

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Het fukurin waar je overpraat Luc begint er stilaan door te komen. Het lijkt een beetje op ginrin. Ik heb enkel jullie raad opgevolgt zoals elke week pip en refresh.
Voeding is probites ongeveer 150 gr per dag en wat zijderupsen erbij.
En natuurlijk water verversen ongeveer 1000 liter per dag en dit vijf tot soms 6 keer per week. De companie zal blij zijn dit jaar. Wat de koi betreft heb ik hier en daar wat problemen gehad maar daar hadden jullie mij ook voor verwittigd. Een van de 2 kohaku's is ten prooi gevallen aan het gatenmonster. Maar het begint goed te genezen, maar het zal wel een litteken blijven denk ik. Maar al bij al is mijn debuut in de koi hobby goed mee gevallen en het blijft steeds mooi
als ik s' morgens in de keuken kom en mijn "juweeltje" te zien.

Groeten
Bert

bert Pocquet on 21/09/2008 14:10

Supervijver, Bert. De Yamatoya zijn toch wat in body bijgekomen, lijkt me. Zien er erg goed uit. Wat me ook opvalt is de prima kleurstelling van de Oyama showa. Goed gewerkt bert, of moet ik zeggen, lekker langs de vijver gezeten, Ton?

rini on 21/09/2008 16:16

Ik hoop het wel voor Bert :-) Zo'n mooie vijver en dan alleen maar werken is ook zonde.....

Ton Janssens on 22/09/2008 11:41

Heel mooie vijver Bert, ik heb de foto's gezien toen je de tuin aan het aanleggen was.
Echt knap

Frank on 24/09/2008 21:22