De vijver van Harald

De vijver van HaraldEen vijver die dicht bij de natuur staat is wel deze vijver van Harold, waar de koi gefilmd werden tijdens het paaigedrag.

Bekijk hier het filmpje. (8.38 min.)

De paaiborstels hebben een duidelijke bedoeling, en de koi laten zich dit ook welgevallen. De kleur van het water bevalt me uitermate. Ik weet het, het is niet helder genoeg voor de meeste mensen, maar wij beoordelen dit als uitermate gezond, en zeker wenselijk.

De lichtgroene schijn is ideaal om de koi te laten ontwikkelen, en toch kan je de koi nog goed zien. Ik herken enkele koi, waaronder de sanke van Momotaro, de showa van Kanno, en enkele Tanigushi kohaku.

Wat me aangenaam verrast is de rust en de kalmte die het geheel uitstralen. De koicommune lijkt me ook in evenwicht, en de koi gedragen zich uiterst relaxed. Ik kon dan ook niet anders dan er een rustige achtergrondmuziek op zetten.

Ik bemerk een lichte voorkeur van Harold voor de shiro utsuri, en dat is misschien ook begrijpelijk, want hiermee werd hij Grand Champion in de vierde uitgave van Arcen, in 1996, waarover je in een vroegere column van Rini nog het één en ander kan lezen.

Naast koi is Harold ook een fervent kweker van bijen, met naar het schijnt een groot aantal "volkeren", zoals het zo mooi genoemd wordt. Zijn bloemenhoning is ook van een voortreffelijke smaak. Vandaag of morgen moet ik er toch eens naartoe om hierover ook eens een verslag te schrijven, want het is een interessante materie...

Meer afbeeldingen

Reacties

4 reacties tot nog toe

Een mooie vijver zeker zo met al dat riet erin. Dat Harold een lichte voorkeur heeft voor de shiro is mij niet gebleken uit het filmpje... ;-) Er zwemmen toch wel enkele hele mooie vissen tussen hoor! Het water had nog wel iets groener gemogen van mij, maar dat is heel persoonlijk.

Arjan on 25/07/2012 08:52

Ik zie 2 grote shiro, een hi utsuri en de GC was ook shiro, dus toch wel sprake van voorkeur voor shiro's of niet ?

toon on 25/07/2012 11:02

Hele fraaie koivijver. Hele mooie koicollectie dunkt me.
Dat ziet er wel heel lekkere honing uit, zou ik al te graag van willen proeven! Ik denk wel dat de filmkes een groot succes aan het worden zijn?

kurt on 25/07/2012 11:55

Ja Harold dat was nog eens en flink werk die vijver uitgraven
veel zweet en verbrande knieen maar al bij al is het een pracht van een vijver geworden toppie
groetjes Frank

frank on 20/09/2012 17:33