De vijver van Kurt

De vijver van KurtJe hebt ze weleens gezien misschien, de prachtige schaapjes van Kurt. Vandaag komen ze weer eens aan bod, maar dan met een kijkje op zijn vijver.

Het is voor mij een eer om de filmpjes te monteren en te voorzien van aangepaste muziek aan de wensen van de klant. Ik kan het alleen maar op prijs stellen dat men ons een kijkje in hun tuin en vijver gunt.

De vijver van Kurt (9.50 min.)

Als ik me niet vergis bevinden we ons hier ergens in de regio van de Vlaamse Ardennen. Voor de mensen die dit niet kennen, De Vlaamse Ardennen zijn een streek in het zuiden van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De streek is niet duidelijk omlijnd, maar meestal bedoelt men hiermee het arrondissement Oudenaarde en de steden Zottegem en Geraardsbergen. Misschien ook beter bekend, als ik spreek over de muur van Geraardsbergen, de koppenberg, de kluisberg etc...

Info van de vijver:
De vijver is aangelegd in 2008, gemetselt,  dubbelwandig met spouw met 4cm isolatie ertussen. Bovenaan ligt Chinese blauwsteen. Na de bouw is de muur gecementeerd en met  polyster afgewerkt.

In 2011 is er gewapend glas geplaatst als veiligheid voor mijn kindjes  alsook voor de reiger.
De vijver is 60 cm bovengronds opgebouwd + 40 cm glas. Inhoud van de vijver is 15.000L en wordt draaiende gehouden door een aquamax pomp van 14.000 liter water. Er is een 5kamer filter die gevuld is met  borstels  en japanse matten, en er is een UV lamp van 55W voorzien.

Om de 10 dagen worden de waterwaardes gecontroleerd en eventueel bijgestuurd. Om de 3 weken wordt de filter gereinigd en worden bacterien toegevoegd indien nodig. Er wordt in de vijver ook Anarex bio toegevoegd indien nodig.

Wanneer een koi ziekteverschijnselen vertoond( wat dit jaar nog niet is voorgevallen )wordt een afstrijkje genomen en microscopisch onderzocht. Het is een jonge vijver met relatief jonge koi.
Op het filmke is ook nog een goudvis te zien  die 25  jaar oud is!!! Wat mij betreft een record!

De koi die er zijn komen van Interkoi, 't Viske en van bij Shinto. Laatste aankoop was bij Luc in 2012 " een Taniguchi kohaku". Alles wordt eigen beheerd en alles werdt zelf gerealiseerd ( tuin en koivijver) mede door mijn studies vroeger. Ik ben van opleiding Tuinarchitect + bijkomend opleiding van microbiologie gevolgd aan de Unief Gent.

In de winter wordt de koivijver afgedekt met plastieken platen en blijft hij meestal ijsvrij. Een beluchter is dan van toepassing. Voor volgend jaar 2013 wordt een nieuw filter systeem gerealiseerd.

Alles aan deze vijver werkt prima en het water blijft lekker klaar! Fotos zijn van de Belgische kampioen 2012 Hampshire Down schapen + vijver in de winter 2008-2009 en tuin zomer 2009.
Bekijk ook onze website op www.hampshiredown.org

Reacties

8 reacties tot nog toe

ja prachtig die vijver afscherming! Zo zal het hier ook ongeveer worden.

Arjan on 27/07/2012 09:46

Nog geen schaapje te koop staan ? :).kan het filmpje weer niet zien op mijn appeltje .

Johan on 27/07/2012 11:00

Hoi Johan, gewoon op de normale PC kijken. Of moet ik er voortaan de muziek aflaten ?

luc on 27/07/2012 11:07

Ik weet dat de appeltjes soms lastig doen met muziek.ik zal blij zijn dat mijn "normale" terug is van herstelling . Muziek zeker niet weglaten.

Johan on 27/07/2012 12:35

De prijzen staan ondertussen allemaal terug op de site...

luc on 27/07/2012 15:28

Mooie tuin en vijver Kurt.
Zeer geslaagde beplantingskeuze!
Heeft wel een zuid Europese uitstraling,fantastische plek.
De schaapjes maken het af!

Gr.Jack.

jack on 27/07/2012 22:14

Dank allen voor de fijne reacties.@ Jack, inderdaad , ik heb me indertijd laten meeslepen naar de provence( Frankrijk) met een knipoog naar Engeland! Wij, ik en mijn vrouw hebben een boontje voor de Provence en de Engelse tuinen, vandaar. Daarop is de tuin gebaseerd. De kois , die maken het plaatje af!
Dank u Luc voor deze fantastische realisatie van u, hoed af!!!!!

kurt on 27/07/2012 22:44

Op mijn samsung galaxy s kan ik de filmpjes ook niet afspelen

Rik on 27/07/2012 23:32