De vijver van Leo.

De vijver van Leo.Af en toe krijg ik info binnen van koi van enkele jaren geleden, en ik kijk daar altijd met plezier naar.

Deze mail kreeg ik verleden week van Leo: dag luc. ik heb mijn mako showa’s vandaag in kweekvijver geplaatst. gelijk een paar foto’s genomen het vrouwtje is nu 71 cm het mannetje eentje uit de 60 reeks is nu 62 cm allebei prachtige koi zeker een meerwaarde voor mijn vijver.

Als ik info ontvang van koi waar ik een zwak voor had, zoals deze showa 1004006 van Momotaro, dan kan mijn dag niet meer stuk. Aan de code kan ik zien dat ik deze aangekocht heb in april 2010. Ze was toen tosai en ze was één van de eerste Mako showa van die tijd, waar nu zoveel furore mee wordt gemaakt. Ze was 41 cm bij aankoop.

Ze kan in principe als de voorloper beschouwd worden van het succes van Lion Queen, de GC van dit jaar. Het was mij bekend dat ze in die tijd al aan supershowa's aan het werken waren. Ze is dus nu 5 jaar geworden, en de informatie die Leo mij doorgeeft is dat ze ondertussen 71 cm is geworden.

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren toen ze binnenkwam, ik was er dolblij mee. Ze groeide ook ontzettend goed en toen Leo ze kocht en kwam ophalen, dat was rond april 2011, dus een jaar later, werd ze 62 cm gemeten. Ja hoor...ik heb er nog een filmpje van....een heerlijke tijd.

Een andere showa die Leo ook kocht was showa 1102056 die je hier samen ziet zwemmen met de andere. Deze showa was er eentje van de 64 serie zoals ik ze vroeger noemde. Als ik in mijn archief ga zoeken, vind ik ze wel, en herinner ik ze me ook.

Ik presenteerde ze toen per 5 en de meesten werden vooraf verkocht. Deze showa was 28 cm bij aankoop, en volgens de info van Leo is hij nu 62 cm. Ik heb nog een filmpje van 1102056 gevonden van maart 2011. Prachtig om die evolutie nogmaals te volgen. Ik wou dat men dat meer zou opsturen.

Nadien stuurde Leo nog dit filmpje op, een 9 maanden jonge tosai uit eigen kweek, en 40 cm. Bovendien kreeg ik op de valreep nog enkele foto's van hun verblijfplaats, en dat maakt het beeld compleet....bedankt Leo.

Belangrijk bericht

Info ivm mijn Hampshire Down schapen,

Aanstaande zaterdag 31 Mei 2014 vind het Belgische kampioenschap Hampshire Down schapen plaats. En dit tijdens de tuinbeurs "hof en huis" www.tuinbeurzen.be kan je vinden onder Belgisch kampioenschap " Belgian Hampshire Down sheep breeders association"

De beestjes worden voorbereid dat gaat van wassen , trimmen , bruschen, en knippen. Dit alles gaat door in volledige Britse stijl met dito keurder.
Plaats: zeeweg 42 Torhout.
Start 14.00.
Ik ga er alles aan doen om de titel binnen te rijven, maar de keurder beslist.
Kijk ook èèns op www.hampshiredown.org

Succes Kurt; wij duimen voor je

The Belgian Hampshire Down Sheep Breeders' Association vzw is de Belgische vertegenwoordiging van het origineel Brits stamboek van Hampshire Down schapen. Een hoogtepunt van hun vereniging is het Belgisch kampioenschap waar het kruim van hun fokkers hun beste schaapjes presenteren met als doel de titel van 'het mooiste Hampshire Down schaap van België' in huis te halen.

Het is een Ierse keurmeester die de eer heeft om in een 4 uur durende wedstrijd de kampioen aan te duiden. De kampioen is het schaap dat het meest beantwoordt aan de rassenstandaard. Ze kozen het Hof & Huis uit in Aartrijke om de bezoekers op zaterdagnamiddag te laten meegenieten van dit spektakel.

Meer afbeeldingen

Reacties

8 reacties tot nog toe

Hey natuurlijk weer tof om te zien ,en ik zie dat de grote showa een hele Hi plek bijgekregen heeft achteraan gek he .
Succes met de mooie schapen ook Leo ;)

paul on 27/05/2014 08:27

Het hi verwacht je niet als iets extra voor de staart aanzet, dat was me ook meteen opgevallen.
Mooie showa Leo, succes met de kweek .

Kurt, veel succes zondag .

Marcel D on 27/05/2014 08:45

mooie evolutie hoor

johan h on 27/05/2014 10:39

Mooie vijver kurt.en succes met de schapen!!!!

Pascal on 27/05/2014 13:09

Mooie grote vijver Leo!! Succes met de schapen Kurt..hou ons op de hoogte hé.

Filip on 27/05/2014 14:32

De vijver ligt er sereen bij, erg rustgevend. Ik zie ook een trapje in de vijver, in de zomer zwemmen?

Tom on 27/05/2014 15:09

Machtige vijver... errug mooi en rustgevend!

Kurt.. Goodluck!

Matthijs on 27/05/2014 18:47

Dank iedereen voor de lovende woorden. Ik hou jullie verder op de hoogte!

kurt on 27/05/2014 23:04