De vijver van Pascal.

De vijver van Pascal.Soms heb je van die dagen dat je iets aankrijgt van een klant, waarvan je gewoon gelukkig wordt.

Zo kreeg ik gisteren van Pascal, dit filmpje aan van zijn vijver. Ik heb het filmpje ook even herwerkt, want het is mogelijk dat het filmpje van Pascal in bepaalde landen geblokkeerd wordt. Ik heb er dan even een ander liedje over gemonteerd, zodat het nu zeker kan bekeken worden. Dus...klik hier als de vorige link niet werkt.

Als je dit filmpje bekijkt, dan straalt het vooral een combinatie van degelijkheid en gemoedsrust uit. Als ik dan een mailtje van Pascal aankrijg met de volgende woorden: Ik zie het als n eer om op de interkoi site te komen. Maar als ik de vijver van martin of willy zie dan stelt het niet zo veel voor. Maar ik probeer alles zo goed mogelijk te doen., dan ben ik nog geroerd over de bescheidenheid die dit uitstraalt.

Bescheidenheid siert, en het is niet echt een Nederlandse eigenschap, maar het is ook niet nodig om zo bescheiden te zijn. Het is trouwens geen eer om op mijn site te komen, integendeel, het is een eer om dit filmpje op mijn site te laten zien.

Wat natuurlijk direct opvalt is het koibestand in de vijver. Geen kohaku, geen showa of sanke, neen, allemaal chagoi, karashigoi of oshiba. Ik herken natuurlijk verscheidene koi, en het is een vijver zoals ik deze nog maar zelden gezien heb.

Voor zover ik op de hoogte ben, heeft Pascal vroeger ook gosanke in de vijver gehad, maar door omstandigheden is hij overgeschakeld naar dit soort koi, omdat de gosanke te kwetsbaar waren. Tenminste zo heb ik het begrepen. Wel begrijp ik af en toe dat zijn wens om terug naar gosanke over te schakelen wel aan de orde van de dag is.

Ik heb door de jaren al heel wat filmpjes van klanten en hun vijver gemaakt, en het is nog steeds een plezier om dit te laten zien. Zonde dat men tegenwoordig liever facebook inschakelt om zijn vijver te tonen, want zo mis ik een beetje eigenheid. Dit is trouwens de eerste keer dat ik een volledig gemonteerd filmpje binnenkrijg van iemand. Anders krijg ik altijd stukjes film aan die ik zelf monteer, en ik monteer die zelfs met veel plezier. Geniet nog van je vijver Pascal, en het is met veel plezier dat ik dit filmpje op mijn site zet.

Normaal zou het nieuwsitem al gedaan zijn, maar ik kreeg gisteren nog het bezoek van John, die een afspraak had gemaakt om enkele koi te zien die op zijn verlanglijstje stonden.

Het weer werkte niet echt mee, want het regende pijpestelen, en dan ben ik in het nadeel. We moesten dan noodgedwongen binnen schuilen, onder het genot van een kopje koffie, en ik moest ondertussen een spervuur van vragen beantwoorden, wat ik overigens graag doe hoor.

Toen de zon een tipje van de sluier liet zien, was het tijd om koi te bowlen, die ik dan ook gefilmd heb, en ze nu even op een rijtje zet.
Selectie sanke en showa
Kohaku en showa
sanke die mij bekoort

Weet jij welke je zou kiezen ? Op zulke momenten probeer ik niets op te dringen, maar laat de klant zijn ding doen. De enige raad die je kan geven, is dat je soms het beste bij je eerste keuze blijft. Wat ik wel doe is de koi elimineren, waarvan ik zelf denk dat het niet in het verwachtingspatroon van de klant ligt, en dat probeer ik dan ook uit te leggen waarom.

Iedereen probeert tegenwoordig een combinatie te maken van kwaliteit en jumbo. Dit is een vergiftigde combinatie. En kwaltiteit en jumbo eigenschappen komt overeen met een hoog prijskaartje.

Wat ik altijd probeer te doen is koi te kopen die beiden in zich hebben, maar die een vervolg nodig hebben, en dat is een goede begeleiding in een verstandige vijver. Hoe ik dit zie leg ik morgen uit in mijn volgend nieuwsitem. Johan heeft nog geen definitieve beslissing genomen, maar dat kom ik binnenkort nog wel te weten, daar maak ik me niet druk over.

Aantal unieke bezoekers op 04-06-2014: 764


Meer afbeeldingen

Reacties

19 reacties tot nog toe

Super Pascal.Wat een mooie vijver en aangelegde tuin! Alles tot in de puntjes verzorgd ! Wat een monsters heb je daar...die zitten daar duidelijk zeer goed.
Wat zeg je?? Dat je je niet kunt vergelijken met.......Maar man toch,ik heb zelden zo een afgewerkt plaatje gezien!! Daar mag je trots op zijn! Dat meen ik.

Filip on 05/06/2014 08:22

Je vijver is er een die er zeer zeker wezen mag Pascal .
Ziet er goed uit,mag je gewoon wel trots op zijn !

jack on 05/06/2014 08:35

Mooie vijver en tuin. Niet groot maar wel gezellig en netjes! Leuk al die kawarimono, ik snap dat wel. Zelf heb ik liever wat kleuren maar de karakters van kawarimono zijn altijd geweldig!

johan h on 05/06/2014 10:25

Mooie vijver Pascal, alles zit er super netjes uit. Er zwemmen een paar machtige koi tussen. Hoe lang is de grootste? Op het oog zou ik tegen 90cm inschatten.
De kohaku van Takigawa in het filmpje van Luc is trouwens echt een mooi beestje, super beni.

Tom on 05/06/2014 10:45

idd een mooie vijver en de koi zien er super uit. daar gaat het volgens mij toch nog steeds om...

Karel on 05/06/2014 10:56

De grootste is 84 cm Tom, tenminste enkele maanden geleden.

luc on 05/06/2014 11:04

Leuk filmpje en leuk om op deze manier is door iemands zijn tuin te wandelen en zijn Koi te bewonderen. Heb dit nog niet eerder gezien dat iemand allemaal chagoi, karashigoi of oshiba heeft zwemmen.
Leuke vijver en mooie bezetting Pascal

Johan on 05/06/2014 12:34

Trouwens vind alle koi in bowlen erg mooi :(

Johan on 05/06/2014 12:51

Hey pascal je moet zeker niet verlegen zijn hoor ,en het zal toch vele mensen jaloers maken .
Als je er een andere bijzet dan zou ik wel zorgen dat die gosanke groot word anders is het niets vergeleken met die monsters !
Maar 1 of meerdere go-sanke met goede kwaliteit zal zeker opvallen met zijn/haar kleuren dan .grtjs

paul on 05/06/2014 14:45

Prachtige vijver met machtige vissen! Mooi werk, mag ik vragen wat de afmetingen zijn en de flow per uur?

jeroen on 05/06/2014 16:44

Zalig dat je vissen zo tam zijn , de kinderen hebben niet liever . Een beetje rood zou er niet tussen misstaan , en geloof me met zoveel loebassen worden deze ook wel tam.
ps , de johannen zijn gelukt

johan on 05/06/2014 19:38

@ luc filip jack paul tom jeroen johan h karel johan en johan dank u voor de mooie reacties !!!!
onze vijver is 25 cup, 2,15 diep en draait op een 14000 pomp.
er zwemmen 8 kois in.
verder heb ik nog de buispomp voor extra stroming en lucht.
in de vijver zwemmen, een chagoi van over de 80 cm een soragoi van 80 cm, nog een chagoi van rond de 80 cm, karashi 70 cm, karashi 60 cm,ochiba 65 cm, mukashi ogon 60 cm, en een ginrin chagoi van 50 cm.
verder gebruik ik klei melkzuurbacterie en malamix!
ik zou graag in de toekomst een trickle filter gaan gebruiken!
nogmaals bedankt allemaal !!!!!!

pascal on 05/06/2014 20:14

schoonmoeder bedankt voor het maken van het filmpje !!!!!!

pascal on 05/06/2014 20:16

Machtig mooi om te zien... omgekeerde van de meeste vijvers... maar wel tof...
Wat een rust...
Mooie vijver ook!
Misschien 1 80cm kohaku erbij? ;)

Ziet er heel goed uit Pascal.. Mooie collectie vissen

Matthijs on 05/06/2014 22:09

Pascal, ben stik jaloers op uw oh zo innemende non go-sanke loebassen.
Wellicht een goed voorbeeld/idee om deels van strategie qua variëten te veranderen. Minder of geen problemen ook waarschijnlijk met dit soort koi.
Heel mooi totaalplaatje, en proficiat ermee.

Martin on 06/06/2014 01:06

Je hebt een hele mooie vijver Pascal, daar moet je trots op zijn! De jumbo's stralen van geluk en gezondheid. Je hebt ook goede hulp met voeren :-)

Remco on 06/06/2014 19:44

@ matthijs, dank u
heb je er nog eentje over dan? haha!
@ martin dank u
ja inderdaad minder problemen!!!
@ Remco dank u
ja ik heb goede hulp bij het voeren!!!!!

pascal on 06/06/2014 22:12

Pffff… wat een mooi totaal plaatje. proma balans in je tuin!

jaap stelder on 07/06/2014 16:41

Mooie groep koi's, zeer vriendelijk van karakter, zo spontaan als de degene die ze voederd.
Neem op tijd de voorzorgen dat hij er niet in valt.
Ik neem aan dat je niet meer hetzelfde vijverd als voorheen, toen je problemen had met de gosanke.
Persoonlijk vind ik het verschil niet zo groot tussen gosanke en eenkleurige koi qua sterkte.
Het is veel eerder de manier van houden en in welke situatie het geheel verkeerd, soms hebben ze geen andere keus dan ziek worden .
Het zijn niet de koi's wat zozeer watjes zijn, het is de benadering van zijn ideale leefmilieu wat de wensen overlaat.

Marcel D on 09/06/2014 23:27