De vijver van Ronald.

De vijver van Ronald.Zoals gisteren in het nieuwsitem vermeld, was het een prettige verrassing om filmpjes en foto's te ontvangen van iemand waar je het niet van verwacht.

Bovendien zaten er een aantal koi in, die ik zeer graag terug had gezien, en die ik even op een rijtje zet, maar ik zal eerst het filmpje tonen.

Het moet gezegd dat deze vijver er picobello uitziet, een verzorgde filterinstallatie, strakke vijver met pergola in een netjes aangelegde tuin. Eenvoud en klasse gaan hier hand in hand, en ik denk dat velen het er mee eens zullen zijn, dat dit het summum is van koihouden.

De vijver is niet overbevolkt, maar bewoond door een niet te groot aantal koi van behoorlijk hoge kwaliteit, een lust om te zien. De eerste die opvalt is natuurlijk de majestueuze showa met de roepnaam "Lucky", een leerling van Ben. Ze ziet er nog altijd stralend uit. Ze werd door Ben aangekocht als tosai, is reeds enkele malen in het nieuws verschenen, en hier heeft ze een waardig thuis gevonden. Ben zal er alleen maar blij om zijn. Hoe groot ze nu is doet niets terzake, ze heeft geen bepaalde lengte nodig om imposant te zijn.

De 2de die opvalt is uiteraard de van gisteren getoonde kohaku van Torazo, die verleden jaar als tosai werd aangekocht op 37 cm. Nu meet ze 61 cm, en maakt alles waar wat we toen vooropgesteld hadden. Samen met de sanke van Torazo, werd deze verleden jaar door ons als de 2 beste koi voorgesteld. Toeval of niet, maar gisteren was ik bij Ben om het jaarlijks verslag van zijn vijver te maken, en hier kwam ik uiteraard oog in oog te staan met de sanke waarover juist gesproken. In de loop van volgende week, zal er een filmverslag van deze sanke getoond worden. Ik had echter 53 filmpjes gemaakt bij Ben, dus het zal nog even tijd vergen om hier een filmcompilatie van te maken.

Een derde die ik tegen kom is nog een koi van Taniguchi, namelijk 1104084. Misschien minder opvallend, maar zeker de moeite waard. Ik moet toegeven dat ik even moest nadenken en de koi moest plaatsen om ze nog terug te herkennen. Deze koi werd aangekocht indertijd via Interkoi Almere en niet zoals voorheen vermeld koi 1104020 van Torazo...

Nummero quatro, is in het begin van het filmpje duidelijk te zien, de sandan kohaku van Isa met codenummer 1104028. Deze kohaku had een ongelooflijke uitstraling, een juweel van een kohaku.

Als 5de en laatste die ik herken, is de yondan showa van Momotaro, een veilingkoi van november 2008, en ik denk dat ik ze dan allemaal heb gehad, tenminste de koi die ik ken en die bij Interkoi vandaan komen. Hieronder nog wat aanvullende informatie van Ronald zelf over de vijver en de filterinstallatie:

Hoi Luc,
Was aan het spelen met me nieuwe Camera dacht maar een filmpje van mijn vijver. Heb een filmpje gemaakt van Eén koi, Wel de koi die je graag wil zien. Torazo, deze koi is nu 61 cm lang had ik zelf niet verwacht dat die al zo groot was in de vijver. Heb maar èèn koi gedaan want ik wil een beetje rust in mijn vijver houden, als ik dan meerdere koi vang vind ik niet echt een goed idee.

Informatie over mijn vijver:
De vijver is 30 kuub voorzien van een 4 Messner V-Max 1000. Eerste kamer zit een Answer 410, tweede en derde kamer matten, vierde kamer heb ik een beweegbaar bed, daarna gaat het door een BubbleBead Filter de vijver weer in.

Skimmer word gefilterd door een voorfilter UltraSieve, BubbleBead Filter, Delta UV EA-4H-40. Voor de rest filter ik met een eiwitafschuimer en als het nodig is met zakken nitraathars.
Groet,
Ronald


Veel meer hoef je er niet over te zeggen, behalve dat ik trots ben dat ik zulke mooie vissen mag leveren, en vooral wil ik even doorgeven dat wij volledig achter deze manier van filteren staan, een sterke biologische filter met voorfilter en BIO-UV. respect man...
Reacties

4 reacties tot nog toe

Ronald heeft het goed voor elkaar!
Zeer mooi resultaat met de Torazo zover.
Mooie collectie Koi wat mij betreft,zeker ook de machtige Showa die je hebt zwemmen.

Gr.Jack.

jack on 14/09/2012 08:44

Vakwerk zowel de vijver met filters als de Koi

Rob on 14/09/2012 13:30

Jack; Ik ben het volledig met je eens wat de showa
betreft zo wil ik ook direct een in mijn vijver
gr Bart

bart v.s on 14/09/2012 13:31

Pfff die showa mocht hier ook wel komen zwemmen wat een prachtig beest !

Ray on 14/09/2012 17:40