De vijver van Ronny

De vijver van RonnyEen nieuw groot project van Zenkoi biedt zich weer aan.

Even wat informatie over deze vijver, mij gegeven door Ronny persoonlijk:

Voor de L-vorm is gekozen omdat ik aan 60/70 m³ wou uitkomen (het zullen er 65 zijn) en dat kon ik niet met een traditionele vorm. Die ruimte wilden mijn vrouw en ik niet opofferen aan de vijver (t.o.v. de totale grootte van de tuin en het terras)

Bij de bouw van een vijver moet je compromissen sluiten en vooral zorgen dat er een evenwicht is (tussen de wensen van de man en datgene wat de vrouw wenst te tolereren)

De L-vorm is mooi en strak, maar ik wist dat ik het risico zou hebben voor dode hoeken (of toch 1). Ik ga dat goed bewaken en zal dan wel een creatief bedenken om dat op te lossen.

Voor de filter heb ik bij Patrick aangedrongen voor een bijkomende filterkamer. Ik wou dat de filterput de ganse lengte van die vijverwand had (= 7m), (De andere lengte = 8.5m).

De koi gaan alvast een luxe onderkomen verkrijgen.

Onlangs hadden we in Arcen bij een toevallige ontmoeting nog een gesprek met Patrick en Joey, de eigenaars van Zenkoi, en we kwamen tot dezelfde slotsom wat betreft de filtering.

Ik ga hier niet verder over uitwijden, want dat wordt een beetje saai, maar principieel komen onze basisideëen in ieder geval overeen, zodat we het met zijn allen eens zijn en meer moet dat niet zijn.

De L-vormige vijver stoort mij persoonlijk een beetje. Ik weet niet of ik dit mag zeggen, maar dat zou ik in ieder geval niet gedaan hebben. Misschien hebben ze een speciale sturing, maar ik ben altijd bang dat er in een Lvormige vijver altijd wat dode hoeken zijn.

Bovendien heb je bij een L-vormige vijver ook altijd de problemen met overkappingen voor de winter etc...maar hier zal zeker over gepraat zijn, en tenslotte is het Ronny die beslist. Ik ben maar een toeschouwer.

Wel constateer ik dat het er weer gelikt uit ziet. Ik heb een 300-tal foto's ontvangen, waarvan ik er een 55-tal van laat zien. Hierdoor kan je systematisch de opbouw van de vijver opvolgen.

Wat mij vooral opvalt is toch de degelijkheid, de ordelijkheid en de manier van werken die professioneel en overtuigend is. Je mag blij zijn als je een vijver hebt gekocht via Zenkoi.

Uit ervaring hoor en weet ik dat het wel eens anders is met de bouw van een vijver, daarom is een goede begeleiding en goed advies heel belangrijk. Ik stuur al mijn toekomstige klanten dan ook met een hoge mate van zekerheid naar zenkoi.

Het zal misschien iets duurder zijn of misschien ook niet, ik kan er niet op antwoorden, maar je krijgt waar voor je geld. Wat ik wel in de wandelgangen hoor qua prijsvorming is zelfs zo dat dit nog bijzonder schappelijk is voor het werk dat ze verzetten !

En ja, ik heb er ook voordeel bij, want veel van de klanten van Zenkoi kopen hun koi bij mij, en dat is een ongekend voordeel.

Ik kan Ronny alleen maar veel succes met zijn vijver wensen, en zal hem zo goed mogelijk begeleiden met de koi die hun verblijf hierin krijgen !

Well done !

17 september - Saté met Pindasaus

Vergeet je niet in te schrijven voor 17 september. Gelieve dit per mail te doen, zodat ik het bij kan houden, (niet via sociale media)

Mis deze dag niet !

Meer afbeeldingen

Reacties